Подробните устройствени планове (ПУП) могат да защитят територии, които са

...
Подробните устройствени планове (ПУП) могат да защитят територии, които са
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова призова софиянци да не протестират срещу устройствените планове

Подробните устройствени проекти (ПУП) могат да защитят територии, които са зелени площи или са планувани за детски градини и учебни заведения. Това съобщи в ефира на " Нова телевизия " кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя прикани хората да не се подвеждат. Вчера цивилен групи от София стачкуваха против презастрояването и с искане до края на мандата си Столичният общински съвет да не приема подробни устройствени проекти.

Същото сподели малко по-рано пред Българска национална телевизия и ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. По думите му резултатът от неприемането на Подробен устройствен план би бил противоположният: по този начин строителите щели да се възползват от оптималното позволено застрояване.

" Направихме промени в Закона за устройството и застрояването на София, с което затворихме доста малки врати. Променихме наредбата за публичните разисквания, с което позволихме на жители да вземат участие в тях още на най-ранен стадий ", сподели Фандъкова.

За проекта на Борисовата градина тя подсети, че е внесла своите оферти и ще упорства те да бъдат признати. " Ако не бъдат признати от самия архитект, то да бъдат признати при приемането на проекта от Столичния общински съвет ", съобщи кметът и акцентира, че задачата на заложения организационен проект е да се резервира незастроената територия и да не се допусне ново строителство и застрояване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР