Подробните данни за починалите и заразените с коронавирус през последното

...
Подробните данни за починалите и заразените с коронавирус през последното
Коментари Харесай

СИГНАЛ ДО ПИК: Крият данните за починалите от коронавирус заради смъртта на дете - прави ли Кацаров услуга на Радев в изборния ден

Подробните данни за умрелите и инфектираните с ковид през последното денонощие към момента не са качени на уеб страницата на здравното министерство, демонстрира инспекция на ПИК. Въпреки че въпросните данни излизат всекидневно към 09.30 часа, през днешния ден към 14.00 часа те към момента не са оповестени на страницата на Министерството на здравеопазването.

Във Facebook групата " Коронавирус България - статистика и вести " Тодор Иванов, който всяка вечер качва в читаем тип информацията от портала на здравното ведомство, е разгласил въпросните данни, както и разрушава с умрелите за последното денонощие по възрастови групи.

От информацията се вижда, че измежду жертви е и дете на възраст сред 17 и 19 години.

В обществените мрежи консуматори разясняват следващата тревожна статистика и неналичието на каквато и да е информация от Министерството на здравеопазването. Част от тях имат вяра, че назначеният от Румен Радев здравен министър Стойчо Кацаров съзнателно крие данните и не ги пуска, с цел да направи услуга на началника си в изборния ден и новината за гибелта на детето да не се популяризира по медиите.

Хипотезите им са разумно обосновани, защото до момента не е имало случай, в който Министерството на здравеопазването да не разгласява преди обяд подробни данни за инфектираните и умрелите от ковид. Потребителите обаче са безапелационни, че надали в миналото ще научат същинската причина за забавянето на данните.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР