Подробен обзор, с куп неудобни въпроси към президента Румен Радев,

...
Подробен обзор, с куп неудобни въпроси към президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Христо Иванов с въпроси към Румен Радев дали ще свърши конкретни неща относно КОЙ

Подробен преглед, с куп неуместни въпроси към президента Румен Радев, направи правосъдният министър от втория кабинет на Бойко Борисов и водач на " Да, България " Христо Иванов.
След като президентът сподели " А " по тематиката със зависимостите на модела " КОЙ ", да стигне и до " Я ", прикани Иванов и обстоятелствено разясни какво има поради.
" След провокацията на Борисов от изявлението му пред Хекимян, Радев контраатакува с въпроси и подмятания. Борисов незабавно отвърна като отхвърли и замаза всичко с голословия. Сега топката е назад у Радев. От това какво ще направи той в този момент зависи доста ", уверен е Иванов.
Бившият правосъден министър е безапелационен, че Румен Радев е споделил доста неща посредством " риторични подмятания " и те не могат да останат без последствия. И изброява кои са те:
1. Президентът попита за общ бизнес на Борисов с Пеевски (което Борисов отрече) и за техни срещи (което Борисов на практика потвърди). Сега Радев ще каже ли какво знае или ще остави голото отричане на Борисов да е последната дума по тематиката?
2. Радев загатна за сервиране на шербет на срещата Европейски Съюз – Ердоган във Варна. Сега ще каже ли, че в действителност става дума за тютюн и ще отговори ли на нашия апел към него да свика КСНС по тематиката Булгартабак и контрабандата? Ще изиска ли да разбере къде потъна турският отчет, ще изиска ли цялостна информация от турските служби и Интерпол?
3. Президентът приказва за замяна на дарове сред ГЕРБ и Движение за права и свободи и поддръжката на закона на Пеевски. Сега ще наложи ли несъгласие на закона за вторичното плячкосване на КТБ?
4. Ще изиска ли цялостен доклад от синдиците на КТБ за това какво е събрано и по какъв начин са употребявани отменителните искове – има ли избирателност и индикации за оказване на напън в интерес на трети лица?
5. Президентът попита за Пеевски, а ще пита ли и за Цеко Минев? Ще упорства ли президентът за нова оценка на положението на банковия бранш, откакто през 2016 година Европейска комисия ни предизвести за кредитирането на свързани лица? Ще попита ли гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев и шефа на банков контрол Димитър Костов дали им е оказван напън към продажбата на Общинска банка? Ще упорства ли България да се върне към проектите за присъединение към Европейския банков съюз?
6. Ще посмее ли Радев обществено да заеме позицията, че няма и не може да има действителна битка с корупцията в България, без коренно реформирана прокуратура? Ще посмее ли да обвърже указа си за бъдещия нов основен прокурор с авансово и обществено сложени условия за това каква да бъде промяната на прокуратурата, която този човек да се ангажира да организира?
7. Ще отбрани ли президента електронното гласоподаване " от очевидното желание на ръководещи и съпротива да провалят въвеждането му "?
" Радев беше определен като притежател на опция от една непредвидена електорална коалиция на недоволните от статуквото. Сега, когато това статукво се клати, ще играе ли президентът в тима на тази коалиция или ще избере лоялността към лобитата, които са се строили в сенките зад него ", пита за край Иванов. И показва, че " единствено съответните дейности и обстоятелства имат някаква стойност ".
Какви са аргументите за държанието на Борисов
Според Иванов, аргументите за " институционалната стихия " може да са доста. Бившият правосъден министър смята, че Борисов е в уязвима позиция поради закона " Магнитски " (бел. ред. - американският закон, съгласно който Съединени американски щати може да пази преследвани непознати жители поради разкритията им за корупция и търговия с власт зарад американска граница посредством налагане на наказания върху преследвачите им. Санкциите може да са целеви - против съответни лица, като включват възбрана за влизане на американска територия, както и възбрана за присъединяване в каквито и да е финансови интервенции, в които са намесени американски банки), напрежението в банковия бранш, очертаващият се неуспех с Шенген или Евро-чакалнята, случката със срещата Ердоган-ЕС, както и злополуката с модерницазацията на армията. Радев е в състояние да употребява тези уязвимости и, по едно и също време с това, препречва пътя на Борисов за избавление в президентството, в случай че някоя от тях ескалира до рецесия, споделя Иванов.
" Със сигурност напрежението има общо и с пазарлъците за инсталиране на правоприемник на Цацаров. Очевидна е връзката и със идващия опит за прекрояване на оръжейния бранш, който ще върви по линия както на новите законови благоприятни условия по закона на Пеевски за КТБ, по този начин и идното предоговаряне на лицензите от Караниколов – разбирай Пеевски ", приключва Иванов.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е да ни приемете в Шенген Борисов в Мюнхен: Отличници сме, време е да ни приемете в Шенген  ГЕРБ събира подписи за оставката на Жаблянов ГЕРБ събира подписи за оставката на Жаблянов  ГЕРБ и Българска социалистическа партия в нова битка и взаимни обвинявания за Народния съд ГЕРБ и Българска социалистическа партия в нова битка и взаимни обвинявания за Народния съд  Калфин: Балканите би трябвало да бъдат изменени след няколко години Калфин: Балканите би трябвало да бъдат изменени след няколко години  Захариева за препоръчаното съветско поданство на Борисов: Това е нелепа смешка Захариева за препоръчаното съветско поданство на Борисов: Това е нелепа смешка Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image В " Пирогов " ще се организира скрининг за сп...
Лаборатория по клинична имунология в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” афишира акция за скрининг на хронична грануломатозна болест....
МОН алармира прокуратурата за пособие... Каролина Ерера се сбогува с модата с проща... Санирането може да нарастне трагично, би... Ананиев изиска оставката на шефа на НЗОК НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 16 февруари
Овен Този петък посветете на научаването на нещо ново. Дори на пръв взор да ви се коства, че няма какво да извлечете от информацията...
Фантастично! Григор Димитров отбрани точкит... Милан разруши Лудогорец в Лига Европа Руското Министерство на външните работи реагира с подигравка на думи на Б... Новините: Най-важното за деня, 15 февруари НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Борисов: Радев да сезира прокуратурата,...
Министър-председателят Бойко Борисов прикани президента Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, в случай че...
Русия: Европейски Съюз дискриминира етнически малцинств... Христо Иванов: Борисов се опита да се разг... Атанасова: ГЕРБ ще стартира спор и ще глас... Захариева за препоръчаното съветско гражданств...  www.expert.bg  Компютърен вирус нападна посредством имейл от името на Агенцията по вписванията Компютърен вирус нападна посредством имейл от и...  Борисов още веднъж настоя за влизане на България в Шенген Борисов още веднъж настоя за влизане на Бълг...  Вальо Топлото към този момент нямал пари за юрист Вальо Топлото към този момент нямал пари за юрист  Настъпва годината на Кучето съгласно китайския хороскоп - ето какво ни чака Настъпва годината на Кучето съгласно китай...  www.iwoman.bg  Настъпва годината на Жълтото земно куче Настъпва годината на Жълтото земно куче  5 значими урока за любовта, които всяка жена би трябвало да знае 5 значими урока за любовта, които всяка же...  Любовен уикенд хороскоп за 17-18 февруари Любовен уикенд хороскоп за 17-18 февруар...  Ето по какъв начин другите зодии ще срещнат сродната си душа – част 2 Ето по какъв начин другите зодии ще срещнат срод...  http://www.sportlive.bg  Извънредно: Любо Пенев се отдръпна от изборите за президент на БФС Извънредно: Любо Пенев се отдръпна от изб...  Конгресът на БФС НА ЖИВО: Пенев се отдръпна от борбата Конгресът на БФС НА ЖИВО: Пенев се оттег...  Треньорско величие: Лудогорец изпоти Реал с експанзия и тичане като луди Треньорско величие: Лудогорец изпоти Реа...  Мъри заплаши: Ще зарежа и Астана, и Казахстан, в случай че няма пари Мъри заплаши: Ще зарежа и Астана, и Каза... Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Нови Най-четени Най-коментирани Христо Иванов с въпроси към Румен Радев дали ще свърши съответни неща... 10 0 Полицаи стрелят по водач след гонка в Плевен... 68 0 Съединени американски щати ще лимитират поддръжката си за кюрдите... 80

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР