Подреждането на леглото е едно от първите неща, които повечето

...
Подреждането на леглото е едно от първите неща, които повечето
Коментари Харесай

Защо да НЕ оправяме леглото сутрин

Подреждането на леглото е едно от първите неща, които множеството родители карат децата си да вършат още в най-ранна дестка възраст. То е и от основна значимост за хората, решили да стават военни. Защото учи хората да бъдат дисциплинирани и виновни към своите отговорности.
 Микробите, бактериите, замърсяването и за какво да не качваме куфара върху леглото
Защо да не качваме куфара върху леглото

Просто предписание за багажа

Свикнали сме с мисълта, че оправянето на леглото е едно от първите неща, които човек би трябвало да прави при започване на всеки нов ден. Сега обаче са на път да ни убедят, че това е изцяло неправилно разбиране.

Тази утринна рутина в действителност се оказва нездравословна за нашето физическо здраве, споделят специалисти в TikTok. Платформата е цялостна с видеоклипове, обясняващи за какво оправянето на леглото е даже малко нехигиенично. Според тях по този метод сътворяваме една по-благоприятна за развиване среда на праховите акари и други микроскопични буби, които живеят в нашите кревати. А всички те могат да причинят алергии и да обиден кожата ни.
 Снимка 610259

Според обява на Лекси Натоли оправянето на леглото основава по- " влажна " среда, в която да виреят буболечките. " Ако не оправяте леглото си, чаршафите ви в действителност се излагат на повече слънчева светлина, чист въздух и по-малко мокрота, тъй че евентуално ще имате по-малко акари, живеещи в матрака ви ", споделя тя.

Поддържането на леглото неоправено кара акарите да се " дехидратират и изчезват ", съгласно различен здравен акаунт в приложението. И това е подкрепено от проучвания в предишното, напомнят от. През 2005 година университет Кингстън потвърдждава, че неоправените кревати имат по-малко вредители.
 Снимка 610258

Изследователят доктор Стивън Претлав тогава: " Знаем, че акарите могат да оцелеят единствено като поемат вода от атмосферата благодарение на дребни жлези от външната страна на тялото си. Нещо толкоз просто като оставянето на леглото неоправено денем може да отстрани влагата от чаршафите и матрака, тъй че акарите да се дехидратират и в последна сметка да умрат. "
 Оправяне на леглото заран, за какво е значимо и по какъв начин това настройва целия ни ден
Защо да оправим леглото заран е доста по-важно, в сравнение с мислим

Ползите са доста

Предвид тази информация, би трябвало да решим кое ни безпокои повече: гледката на неоправено легло или мисълта за акари, процъфтяващи под чаршафите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР