Подредбата на кандидатдепутатските листи на ПП-ДБ доведоха до скандали между

...
Подредбата на кандидатдепутатските листи на ПП-ДБ доведоха до скандали между
Коментари Харесай

Тежки разправии в коалицията анти ГЕРБ

Подредбата на кандидатдепутатските листи на ПП-ДБ доведоха до кавги сред хората им
Бивш народен представител от Политическа партия заприказва за задкулисие, от Демократична България не имат вяра на обещания за локалния избор

Спорят за “математиката ” 20,20% против 7,45%

Скандали по места разтресоха новите съдружни сътрудници Политическа партия и Демократична България поради подредбите на кандидатдепутатските листи, признаха от двете обединения пред “Труд news ”. Изявлението на Александър Дунчев от Политическа партия, че стартира да губи доверие в съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков в допълнение нажежи предизборните пристрастености.

“За разлика от доста хора в Демократична България и Политическа партия, аз съм си заложил главата да повеждам тази борба против мафията в последните 15 години. Не се отхвърлям от водаческото място в София-област ”, разгласи Дунчев. И добави: “Има задкулисие в Политическа партия ” поради пазарлъците в обединението от Демократична България да вземат водаческото място. В същото време от Демократична България към този момент непосредствено упрекват Политическа партия, че апетитът им към първите места в листите е несъразмерен, даже и на база резултатите от последните избори на 2 октомври, защото емблематични имена от ДСБ по места са отвън депутатските проекти. Тъмносините не са съгласни с “математиката ” на Политическа партия, че “Промяната ” имат 506 099 гласа (20,20%) на 2 октомври, а Демократична България - 186 528 (7,45%) и по тази причина би трябвало от Политическа партия да са множеството водачи и местата след първия.

В Пловдив тъмносините се гневят, че Манол Пейков, който е прочут с интензивността си при дарителски акции, ще получи място обратно в кандидат-депутатската листа. За сметка на това от Политическа партия постановат на първите места хора Никола Минчев, а в региона - Росен Костурков. Шанс за Демократична България има при вторите позиции, само че по-късно разпределението надолу било напълно в интерес на Политическа партия.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев на всички места размахвали броя гласове, които от Политическа партия са получили предходната есен против процентната поддръжка, която по райони за Демократична България е три или четири пъти по-малка. Срещу това обаче от Демократична България поставяли знакови имена на тъмносините, които се употребяват с престиж и непосредствено декларирали на Политическа партия, че в в съвсем цяла България нямат даже партийни офиси и структури. “За сметка на това ние имаме общински съветници на доста места ”, разясниха пред “Труд news ” от Демократична България.

Хората на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов залагаха на опита си с преференции и смятаха, че ще могат да преподредят окончателния депутатски лист като избутат хората на Политическа партия с преференции, пуснати за претендентите на Демократична България.

При настоящето импровизирано нареждане на листи обаче, в които от Политическа партия всеобщо са окупирали първите две места и по-късно трето, четвърто и пето, пререждането с преференция става прекомерно трудоемко за Демократична България, недоволстват от там. Активисти с опит от Демократична България безусловно споделили на своите, че обещания за кметските избори не могат да компенсират сегашната партийна договорка за депутатските листи, тъй като няма никаква гаранция, че обединенията ще останат дружно до локалния избор при сегашните разправии.
Александър Дунчев, Политическа партия, пред bTV: Ще съсипем изборите, в случай че опиша всичко
В петък ми се обажда Кирил и ми споделя - “ти нали си склонен да си втори ”. Аз бях в гората до Ихтиман и върших следствие. Казах му, че нямам проблем - аз съм по идеите, не по местата. Съобщих на моя екип и какво е взето като решение на Изпълнителния съвет - те изригнаха. Те сигнализираха, че това е изменничество против този екип и техните старания. Разговорът с Кирил Петков беше много безнадежден, а в този момент би трябвало да сме градивни. Ще съсипем изборите, в случай че опиша всичко. Днес желанието ни е да ревизират решението. Тук съм, тъй като от две години ние водим борба освен за горите, а за смяната в цяла България.

Политическа партия пренебрегват Демократична България поради постове
Сметки без кръчмар вещаят разпад във Варна


Даниел Лорер (ПП)

Голямата борба във Варна занапред следва, като през локалните избори тъмносините играчи ще се опитат да завладяват апетитни бордове в локални сдружения. Затова и се ще оставят Политическа партия да вършат акция за парламентарните избори, а по-късно да посочат за незадоволителните резултати на групировката хора отвън ДСБ. От Демократична България са преглътнали обстоятелството, че Даниел Лорер от Политическа партия ще води общата листа. Подредбата надолу ще стане ясна във вторник, само че неодобрение може да има единствено от страна на дребна групичка, управлявана от Стела Николова от “Да, България ”, в случай че тя отново се окаже без късмет за Народното събрание.
Въпреки мощния преференциален избор напористата адвокатка не бе в последните две Народно събрание, защото влизаха водачите от ДСБ Стоян Михалев и Атанас Атанасов. Сред сините се приказва, че Николова няма желание да прави вътрешна гражданска война, тъй като има нескрити упоритости да е претендент за кмет. Политическа партия обаче не биха останали без номинация. Затова разривът в обединението на варненски терен ще стане неминуем наесен, предвиждат наблюдаващи.

Иначе Политическа партия и Демократична България имат общи цели. Едната е да овладеят незабавната МБАЛ “Св. Анна ” и да смъкват от директорския пост някогашният народен представител от ГЕРБ - хирургът доктор Красимир Петров. ДСБ мечтае за това от години, само че не може да се пребори. Не съумя и Политическа партия за късия си управнически мандат. Демократична България има 4 общински съветници, само че на последните избори взе 7,03% във Варна или 11 062 гласа. Политическа партия бе втора с 21,48% или 33 814 гласа. ГЕРБ тогава би двете дружно с 30,72% или 48 378 гласа. Бракът по сметка може да завърши като сметка без кръчмар, разяснява наследник черноглед. В лагера на Политическа партия харесват съветниците на Демократична България, тъй като са специалисти с опит и уважавани жители, само че част от деятелите са срещу в листи и във властта да влизат участници в Костовата приватизация каквито има в ДСБ.

Терзийски и Матеев не дават първите места на Демократична България
В Българска социалистическа партия си отдъхнали от Явор Божанков
В Габрово не желаят парашутисти



Йордан Терзийски и Милен Матеев би трябвало да са тандемът за първите места във Велико Търново, повече от безапелационни са от Продължаваме промяната ”.

В БСП-Велико Търново си отдъхнаха от Явор Божанков, за сметка на структурите на Демократична България и Политическа партия в района. Той няма да води в 4 МИР, а ще е претендент в Габрово, само че и без Божанков новата коалиция се тресе от интриги за подредбата на листите.

Поредната конспирация в Четвърти Великотърновски изборен регион е по какъв начин “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ” ще си разпределят местата листата при общо явяване.

“Продължаваме смяната ” нямат структури и макар че при двете си явявания на избори в района изгубиха 5992 гласа, имат двама депутати. Това са проектант Йордан Терзийски и нотариус Милен Матеев. От партията изрично отхвърлят коментар, само че техни членове признават, че никога няма да правят отстъпка и ще желаят да запазят въпросните двама претенденти един до различен и за новата обединена листа. В нея евентуално ще бъде включена някогашният губернатор и заместник-председател на ДСБ юрист Людмила Илиева. Тя влезе в последния парламент като лидер на “Демократична България ”. На предходния избор, когато листата поведе Христо Иванов и поде акцията “Нито глас за Пеевски ”, обединението остана без мандат от Велико Търново.

На познато лице за лидер залага новата коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България ” в Габрово. Дали обаче гласоподавателите им ще припознаят за собствен отстранения от групата на Българска социалистическа партия Явор Божанков, който ще е претендент от гражданската квота на групировката, занапред ще стане ясно.

“Издигането му незабавно породи прилика с предходните избори, когато Габрово изпрати в Народното събрание отделилият се от “Има подобен народ ” и някогашен състезателен министър Радостин Василев. На спуснатите от горната страна постоянно гласоподавателите по места гледат с съмнение, още повече, че никой не обича предателите ”, разясняват габровци. Местните са безапелационни, че районът няма потребност от парашутисти.

Според управлението на “Продължаваме смяната ” в Габрово в този момент казусът е друг.

Предстои да стане ясно по какъв начин гледат на кандидатурата на Явор Божанков и симпатизантите на другия индивид в новата коалиция - “Демократична България ” и дали ще дадат гласовете си за листата, въпреки че надали са решаващи. Според данните от последните избори, те са под 1800.

Във Великотърновска област все още няма напуснали редиците на Българска социалистическа партия, макар отцепването на Явор Божанков. За две години поредност от избори, Българска социалистическа партия в района изживя най-големия си електорален срив, само че в този момент в партийната организация разясняват, че са си създали разбора и чакат по-добър резултат на 2 април тази година, изключително след изключването на Явор Божанков от парламентарната група на Българска социалистическа партия. Членове на левицата са уверени, че отлюспването на Божанков от Българска социалистическа партия, ще донесе позитиви.

Само водачът на Средна европейска класа е прочут като човек на “Промяната ” в Бургас
Синът на Джурлата напусна ДСБ „ поради противоречие с управлението “
Тъмносини роптаят против кадър на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия



Константин Бачийски от Средна европейска класа се чака да е лидер на листата на Политическа партия и Демократична България, само че на локалните избори отново той може да е претендент за кмет.



Втората позиция в листата евентуално ще е за Димитър Найденов от Демократична България.

В Бургас преди два дни гръмна вест, която не се очакваше- че Иво Баев- синът на огромния бургаски художник- Георги Баев- Джурлата, напуща ДСБ. Това излиза наяве от негов пост във Facebook. “Подал съм молба за овакантяване ”, удостовери пред “Труд news ” Иво Баев, който е общински консултант в Бургаския локален парламент.

“Трудно ми беше да взема това решение, тъй като това е първата и единствена партия, в която съм членувал и доста сила и работа отдадох на тази идея ”, разгласи юристът, който е и ръководител на Правната комисия в Общински съвет.

Той е едно от знаковите имена в дясното политическо пространство и е измежду учредителите на ДСБ.

Не е ясно дали действието му не е подбудено от скандал при реденето на листите. Отговорът към този момент е, че Баев напуща ДСБ поради противоречие с националното управление. Оттеглянето му сигурно провокира комплициране и неустановеност в евентуалните десни гласоподаватели.

Иначе за лидер на листата на ПП-ДБ, нищо не е изяснено. Говори се, че лидер ще е нормалният обвинен Константин Бачийски, който е създател на партия Средна европейска класа и беше мандатоносител на Политическа партия преди да станат партия.

Друго познато лице на Политическа партия в Бургас няма. Очакванията са Димитър Найденов от Демократична България да е втори в листата на новата коалиция.
“Подредбата на листата не сме съобщавали публично. Това ще стане идната седмица ”, сподели Бачийски пред “Труд news ”. Той е прочут в града и с близостта си Кирил Петков.

Отново Бачийски се спряга и за кандидат- кмет на идните локални избори. Интригата не става по-малко заплетена, откакто Иво Баев се отдръпна от ДСБ. Много са въпросителните и към регионалната шефка Мария Нейкова, която е близка до президента Радев. Мнозина допускат, че и тя също ще се бори за кметското място, тъй като е хипер дейна.
18,88% е резултатът на Политическа партия при последните избори предходната година или 24 745 гласа, 5,55% - на Демократична България- обединяване или 7268 гласа.

В Ямбол
Годеникът на Лена Бориславова измести артиста Веселин Калановски
Тъмносини роптаят против кадър на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия



В Ямбол деятел на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е допустимо да реши проблема с водаческото място сред Веселин Калановски и Мирослав Иванов. Димитър Загоров е с огромен опит в политиката и е обвързван с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, разясниха пред “Труд news ” от ДСБ.



Актьорът Веселин Калановски, който беше лидер на листата на Демократична България в Ямбол, този път въобще можело да не е в листата на новата коалиция ПП-ДБ. Причината, че хората на Кирил Петков и Асен Василев упорстват изрично пръв в Ямбол да е Мирослав Иванов, който беше зам.-председател на Народно събрание и е избраник на Лена Бориславова. А още по-скандалното е, че имало предложения към Калановски за предно място в листи, само че за различен район.

Аргументите на Политическа партия били, че от Демократична България имат едвам 1297 гласа на предните парламентарни избори, а за Политическа партия са дали своят вот три пъти повече - 6688 души. Активистите на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов обаче са извънредно недоволни от Мирослав Иванов, тъй като в 48-ото Народно събрание не е сложил проблемите на Ямбол, а единствената интензивност е обвързвана с въпрос за финансирането на строителството на локалната болница. Едно от ярките имена на Демократична България - Георги Бъчваров, бил по-добър вид и по-разпознаваем измежду хората, разясниха пред “Труд News ” тъмносини. От Демократична България роптаят и по какъв начин ще бъдат в една листа с Димитър Загоров от Елхово, който и на предходните избори е бил претендент на Политическа партия, само че името му през годините е обвързвано с Българска социалистическа партия, защото е бил червен общински консултант, а на изборите през 2021 година го показаха за съидейник на Има Такъв Народ.

Загоров е работил и за Движение за права и свободи, гневят се от ДСБ. От Политическа партия упорствали Загоров да е втори в листата и по този начин напрактика Петков и Василев завладяват първата половина на листата, а Демократична България са заличени от района. Самият Загоров бил харесан и за претендент кмет от Политическа партия за Елхово, тъй като към този момент е взел участие на локални избори, само че като самостоятелен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР