Подразделения на турската армия в пограничните със Сирия райони са

...
Подразделения на турската армия в пограничните със Сирия райони са
Коментари Харесай

Ердоган вдигна аскера край Сирия на крак

Подразделения на турската войска в пограничните със Сирия региони са приведени в положение на нараснала бойна подготвеност, написа анкарският в. Хюриет.

Президентът на страната на два континента и висш главнокомандващ Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила издаде заповед частите, ситуирани до границата с близкоизточната страна да бъдат сложени на бойна нога. Той също разпореди към тази зона да бъдат изпратени спомагателни елементи и тежка бронирана техника.

Решението на Анкара бе подбудено от заявката на Съединени американски щати, че ще сътрудничат с кюрдски милиции, биещи се против "Ислямска страна " (ИД) в Сирия и Ирак. Според Турция Америка оказва помощ на терористите, тъй като счита кюрдските формирования за част от неразрешената от Анкара "Кюрдска работническа партия " (ПКК).

Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън по-рано съобщи, че страната му не основава заплаха за Турция. "Ние не сме удовлетворени от думите на първия посланик на Вашингтон. Те опонират на дейностите, подхванати от администрацията на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила. Такива крачки заплашват връзките ни със Съединени американски щати ", безапелационен бе турският външен министър Мевлют Чавушоглу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР