Подразделения на терористите са успели да пробият отбранителната линия на

...
Подразделения на терористите са успели да пробият отбранителната линия на
Коментари Харесай

Сирийската армия е в беда до Дейр ез Зор! „Ислямска държава” успя да разбие отбраната на силите на Асад

Подразделения на терористите са съумели да пробият отбранителната линия на сирийската държавна войска до град Дейр ез Зор. Генерал Иссам Захреддин е ранен. Подразделенията на „ Ислямска страна ” са пробили защитата на войските на Асад до Дейр ез Зор на възвишението Тал Умм-Аббуд, оповестява военният сътрудник на  Nation News в Сирии Тарек Халаби. По непотвърдени данни, в боевете е ранен бригадният военачалник от армията на Сирия Иссам Захреддин.

По думите на източника, обстановката не е по никакъв начин розова за държавните войски, тъй като в случай че терористите завладяват стратегическите точки Тал Умм-Аббуд и Тал Сирия Тел, те ще съумеят да нахлуят в столицата на провинцията през идното денонощие.

По информация на Al-Masdar News, пробивът е бил осъществен вследствие на среднощна офанзива в региона на учебното заведение „ Панорама”.

По информация на боен източник бойците на Асад са били принудени да изоставят позициите си и в региона на височината Тал Сирия Тел.

В отговор авиацията на Асад е подхванала дейни ограничения за секване на пътищата за постъпване на подкрепления на терористите, отиващи към региона „ Ал Панорама”.

Официални потвърждения от страна на сирийската войска за завладяването на региона няма. Военните удостоверяват единствено завладяването на постройката на учебното заведение.

Превод и редакция: БЛИЦ



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР