Подразделения на сирийската армия са влезли в северния град Табка,

...
Подразделения на сирийската армия са влезли в северния град Табка,
Коментари Харесай

Сирийски военни влязоха в контролиран от кюрдите град

Подразделения на сирийската войска са влезнали в северния град Табка, следен от кюрдски милиции, съобщи РИА Новости.

Според информация на ливански ефирен канал елементи под командването на Дамаск са пристигнали в града, откакто представители на Сирийските демократични сили (СДС) и на президента на близкоизточната страна Башар Асад са подписали съглашение за съдействие за взаимни дейности против турската военна интервенция "Извор на мира ". "Сирийските военни и елементи от Съюз на демократичните сили са траяли в северна посока, към границите с Турция ", уточни още съветската медия, цитирайки основаната в Бейрут медия "Майдийн ".

Реджеп Ердоган е оповестил, че задачата на "Извор на мира " е била да се откри надзор върху сирийските градове Кобане и Хасаки и техните покрайнини, следени от кюрдски милиции. Той също е декларирал, че от началото на интервенцията на 9 октомври до момента са били убити 550 души. "Ние водиме война против терористи, а не против кюрдите ", е декларирал за следващ път турският президент през вчерашния ден.

Кюрдски източници са показали, че броят на техните загуби е бил доста по-малък и че турските военни и съдружниците им в Сирия са дали голям брой жертви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР