Подразделения на руските въздушно-десантни войски пристигнаха в Казахстан, за да

...
Подразделения на руските въздушно-десантни войски пристигнаха в Казахстан, за да
Коментари Харесай

``Вече изпълняват поставените задачи``. Руските командоси са в Казахстан |

Подразделения на съветските въздушно-десантни войски дойдоха в Казахстан, с цел да се включат в миротворческата задача на Организацията на контракта за групова сигурност. Това оповестиха съветските медии, като се позоваваха на прессекретаря на организацията.

В Казахстан са изпратени миротворчески сили на Организацията на контракта за групова сигурност за стеснен интервал от време за стабилизиране и нормализиране на ситуацията в страната. В състава на контингента вземат участие подразделения от Армения, Беларус, Киргизия, Русия и Таджикистан, заяви прессекретарят на организацията Владимир Зайнетдинов.

" В сегашния миг самолети на военно-транспортната авиация на въздушно-космическите войски на Русия трансферират на територията на Република Казахстан съветската част от миротворческия контингент. Първите подразделения към този момент пристъпиха към осъществяване на поставените задания ", добави той.

Междувременно от съветското министерство на външните работи окачествиха събитията в Казахстан като “вдъхновен извън опит за принудително подкопаване на сигурността и целостта на страната ”.

От външнополитическото ведомство заявиха готовността на Русия да спомага на казахстанските управляващи по време на започнатата от тях антитерористична интервенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР