Подразделение на НАТО за защита на транспортните и комуникационните връзки

...
Подразделение на НАТО за защита на транспортните и комуникационните връзки
Коментари Харесай

Какво става?! Войски на НАТО за защита на подводните кабели от Русия са приведени в бойна готовност

Подразделение на НАТО за отбрана на транспортните и информационните връзки сред Северна Америка и Европа е в подготвеност, съобщи Focus. Той се намира в пристанищния град Норфолк, щат Вирджиния и ще патрулира в Атлантическия океан. Алиансът се притеснява, че съветските подводници могат да пресечен подводните кабели, изяснява немският вестник.

НАТО съобщи, че новите войски са в подготвеност за отбрана на транспортните и информационните пътища сред Северна Америка и Европа, оповестява Focus.

Отделът се намира в американския пристанищен град Норфолк, щат Вирджиния. Той ще патрулира в Атлантическия океан.

По този метод алиансът реагира на съветската политика, която се счита за нападателна на Запад. Най-вече от Москва се опасяват източните сътрудници на НАТО - изключително след събитията в Източна Украйна и в Крим.

Във военната организация се притесняват, че съветските подводници могат да пресечен подводните кабели сред Съединени американски щати и Европа, посредством които се обменят интернет данни. Подобни офанзиви могат да бъдат част от хибридна война - т.е. примес от открити и секрети интервенции, отбелязва изданието.

Войските в Норфолк, водени от вицеадмирал Андрю Люис, добавя следващото новосъздадено звено в Улм в немската земя Баден-Вюртемберг. То дава отговор за превозването на бойци и военна техника до Европа. Тези сили доближиха първия стадий на бойна подготвеност предходната година. До септември 2021 година и двете подразделения ще бъдат в цялостна бойна подготвеност, заключава изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР