Подрастващите в днешно време и поколенията след тях едва ли

...
Подрастващите в днешно време и поколенията след тях едва ли
Коментари Харесай

RR Auctions, Стив Джобс и дискетата с автографа на основателя на Apple

Подрастващите в днешно време и поколенията след тях надали в миналото ще знаят каква е насладата да плъзнеш фино парче пластмаса в отвор в компютъра и да получиш достъп до някоя невероятна игра, събрана в по-малко от мегабайт памет.

Въпреки че през 2019 година тези " флашки " от 90-те са изцяло непотребни и обезценени, към момента се срещат някои, които заради една или друга причина са скъпи за колекционерите.

Една такава дискета неотдавна е станала обект на търг на компанията RR Auctions в Съединени американски щати, като се чака, че крайната й цена ще надмине 7500 $.

Причината за цената й не е прикрит в нея хакерски код отпреди 30 години, а подписът върху етикета й, подложен в миналото от самия Стив Джобс.

Дискетата съдържа програмен продукт за тогавашните системи на Macintosh, а подписът на Стив Джобс върху нея наподобява е забавна облага за наддаващите.

Истината е, че създателят на Apple в никакъв случай не е обичал да дава подписи и подписът му е същинска необичайност за колекционерите.

Въпреки че от RR Auctions плануват, че крайната цена на дискетата ще към 7500 $, не е изключено тя да доближи няколко десетки хиляди в последните дни от търга.

По-рано тази година афиш на детския филм " Играта на играчките " с подписа на Джобс бе продаден за цели 30 000 $, което карат мнозина да считат, че дискетата също може да доближи сходна продажна цена. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР