Подражавайки на Господа, ще бъдем достойни да го посрещнем с

...
Подражавайки на Господа, ще бъдем достойни да го посрещнем с
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благослови българите на Бъдни вечер, премиерът присъства на службата

" Подражавайки на Господа, ще бъдем почтени да го посрещнем с наслада в деня на неговото пресветло Рождество. Мирът и любовта на Богомладенеца Исус Христос да бъдат с всички нас и светлината на Рождеството да огрява несметно сърцата ни. Благословена да бъде обичайна празнична софра на Бъдни вечер ", насочи благослов Негово светейшество българският патриарх Неофит в словото си на празничната литургия за Бъдни в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

" И през днешния ден, и в апостолски времена, Бог всеки ден приобщава към църквата си индивидите за спасението. Тайната на спасението има своето постоянно съображение в Богочовечеството, тъй като словото стана плът и заживя сред нас - цялостно с берекет и истина. Синът Божий стана Син човешки, с цел да направи нас - чедата на човешкия жанр, рожби Божий, като ни обгърне със своята безгранична обич и изкупи греховете ни ", сподели патриарх Неофит.

Негово светейшество прикани вярващите да бъдат почтени за великото Божие милосърдие, да подражават на Божието великодушие и на Божията благосклонност. Спасителят пристигна сред нас и ни уточни пътя на светлината, на мира и на любовта, акцентира в словото си Негово светейшество.

В центъра на храма българският патриарх Неофит прочете и фрагмента от евангелското изложение от евангелист Матей, отдадено на Христовото Рождество.

На богослужението в патриаршеската катедрала участва министър-председателят Кирил Петков със брачната половинка си. В храма бяха пристигнали и доста вярващи, с цел да съпреживеят дружно празничната литургия за Бъдни вечер.

 Снимка: БТА

Бъдни вечер един от най-светлите християнски празници, който се празнува фамилно от всички християни. Семейството се събира в очакване на раждането на Божия наследник - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е отдаден на дома, на огнището, само че и на умрелите предшественици - роднини, които също се считат за част от фамилията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР