Подпухналост, подути крака и стъпала, както и сковани стави са

...
Подпухналост, подути крака и стъпала, както и сковани стави са
Коментари Харесай

Как да се отървете от задържането на вода и да отслабнете с 5 лесни стъпки

Подпухналост, подути крайници и стъпала, както и сковани стави са признаци на задържане на вода. Има 3 типа задържане на водата, а първото (на медицински език: задържане на течности) се предизвиква от съществени положения като сърдечни и щитовидни болести, артрит или лупус. Другите 2 типа са циклично и общо задържане на течности. Те са свързани с метода на живот и женските менструални цикли и нормално не подлежат на здравно лекуване.

Задържането на течности би трябвало да се лекува от лекари. Но в случай че здравето ви е наред, пробвайте се да следвате тези препоръки. Те могат да ви оказват помощ да забравите за неприятното задържане на вода.

Основни признаци на задържане на вода:

Благодарение на задържането на водата, можем да се усещаме по-тежки от нормално или да сме по-малко дейни. Другите признаци могат да включват:

Вдлъбнатини в кожата

Колебания на тежестта

Подуване на корема

Подпухналост на корема, лицето и бедрата

Подути крайници, стъпала и глезени

Сковани стави

Как да понижим задържането на водата и да понижим тежестта си?

1. Премахване на напрежението

Стресът е реакцията на нашето тяло към рискова или комплицирана обстановка. Като част от отговора на тялото, надбъбречните жлези освобождават кортизол (известен също като хормона на стреса). И съгласно едно изследване, кортизолът усилва задържането на течности. Ако желаете да забравите за подпухналостта и скованите стави, практикувайте дихателни техники, извършения, йога и се научете да се отпускате вярно.

2. Релакс в сауната

Сауната е освен добър метод да се отпуснете и да избягате от ежедневните си проблеми, само че и още един метод да намалите задържането на водата. Според публикация, оповестена от Харвардското здравно учебно заведение, потенето стартира съвсем незабавно.

3. Тренирайте

Ако работата ви изисква да седите на бюро, най-вероятно сте забелязали, че краката ви са подути, когато се приберете вкъщи. Седенето прекомерно дълго може да аргументи задържане на вода и обвързваните с това признаци. За да избегнете това, би трябвало да водите по-активен живот. Спортувайте, тичайте, ходете пешком, плувайте или каквото пожелаете.

4. Регулиране на питателните привички

Консумирането на храни, които са богати на протеини, витамин В6, калий и магнезий, също могат да оказват помощ за понижаване на задържането на вода. Тези артикули включват: яйца, скумрия, артишок, цвекло, целина, авокадо, ананас, кайсии, смокини, аспержи и мрачен шоколад. И по-добре е да се заобикаля храната с високо наличие на сол като извара, овесени ядки, енергийни питиета, бисквитки или консервирани зеленчуци.

5. Получаване на първокласен сън

Липсата на сън има негативно влияние върху здравето ни и може да аргументи съществени медицински положения като затлъстяване, сърдечни болести, високо кръвно налягане и диабет. Учените удостоверяват, че неприятният сън може да повлияе и на симпатиковите нерви в бъбреците, за които е известно, че контролират водния баланс. Повечето хора би трябвало да спят почти 8 часа, с цел да могат да действат вярно, само че някои от нас се нуждаят от повече или по-малко време. Не забравяйте, че в случай че се събуждате изморени и непрекъснато търсите малко време за сънливост, евентуално не се наспивате задоволително.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР