Подпухнали и оронени стени, влага над 90% и щети, като

...
Подпухнали и оронени стени, влага над 90% и щети, като
Коментари Харесай

Влага разрушава жилища на асеновградчани, от месеци чакат реакция

Подпухнали и оронени стени, влага над 90% и вреди, като след наводняване е резултатът от вода, която неизвестно от кое място прониква в къщите на улица " Йордан Йовков " в частта от №30 до №38 в асеновградския квартал " Долни Воден ". Ситуацията се разиграва към този момент цяла година, само че досега не е открито решение на казуса. Потърпевши са организирали протестна подписка и са я входирали до ВиК-Пловдив, до клона на водното сдружение в Асеновград, както и до асеновградската общинска администрация. Към момента формален отговор не е получен.

В Жалбата си хората упорстват за незабавни ограничения по премахване на казуса, защото жилищата им не престават да се разрушават поради влагата. Потърпевши споделят, че съгласно тях течът е от спукана тръба на водопреносната апаратура по улицата. Влагата в домовете им почнала след осъществен ремонт на улицата през лятото на предходната година, настояват хората. Вчера на същото място е зародила повреда, по която екипи на ВиК-Асеновград са работели през целия ден.

" От съвсем година влагата по стените е доста. Притесняваме се за здравето си, както и за жилищата си - да не би хипотетичният теч да подкопае основите ", изясняват живеещите в проблематичния регион. Други показват, че са сложили влагоабсорбатор в къщите си и контейнер от шест литра от време на време се цялостни с поета вода за един ден. През май месец в общинска администрация е входирана подписка от пострадалите фамилии с цялостно изложение на казуса. Около два месеца по-късно община Асеновград връща отговор до фамилиите, посредством който само им оповестява, че подписката е изпратена до ВИК-Асеновград и ВИК-Пловдив.

Откъде е течът към момента не е ясно, само че по преценка на екипи от водното сдружение, които са правили оглед и инспекция, казусът е зародил в резултат на подпочвена вода, изясняват жители. Потърпевшите обаче не са на това мнение. Според тях, вчерашната повреда е доказателството, че са били прави в изказванието си. " Почти цяла година теч и разход на питейна вода, която отива в основата на домовете. Мокри стените и основава заплаха за здравето на живеещите вътре и за здравината на къщите ", разясниха притежатели на потърпевши жилища.
Те допълниха, че в резултат на цялата обстановка е пропаднал и тротоарът пред домовете им, евентуално поради влагата, която мокри пясъка под плочките. Дали са подпочвени води, или теч от тръбопровод на водопреносната мрежа в Асеновград и по кое време казусът ще бъде решен, към този момент не излиза наяве. А до тогава жителите се надяват влагата да не сътвори продължителен здравословен проблем на децата им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР