Подпомагани от правителството на Русия хакери са атакували британски, американски

...
Подпомагани от правителството на Русия хакери са атакували британски, американски
Коментари Харесай

Русия се опита да открадне ваксина против COVID-19 от Великобритания, САЩ и Канада

Подпомагани от държавното управление на Русия хакери са атакували английски, американски и канадски организации , които създават ваксина срещу ковид, оповестиха от Националния център за киберсигурност на Англия, представен от " Гардиън ".

Центърът разяснява, че фармацевтични компании и проучвателен групи са били атакувани от групата APT29 , която съгласно английските управляващи " съвсем несъмнено " е част от съветското разузнаване.

Британските представители не споделят дали офанзивите са били сполучливи и хакерите са постигнали задачата си да откраднат секрети за създаването на ваксина срещу ковид , макар че те подчертаха, че нито едно от проучванията за ваксина не е компрометирано като резултат.

Рядко Англия обществено декларира, че има вяра, че друга страна стои зад координирана акция за хакерски атаки, само че английските публични лица означиха, че споделят оценката със Съединени американски щати и Канада, които се чака да излязат с позиция скоро.

Групата APT29 е дейна от години. Тя е известна измежду хакерите като " Dukes " или " Cozy Bear ".

APT29 употребява разнообразни принадлежности и техники за кражба на секрети, в това число зловредни софтуери като " WellMess " и " WellMail ". Също нападна държавни управления, институции и енергийния бранш.

По-рано Лондон упрекна Москва, че се е опитал да се намеси на парламентарните избори през 2019 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР