Подпомагането на имунната система с натурални продукти е най-доброто решение,

Подпомагането на имунната система с натурални продукти е най-доброто решение, ...

4 храни, с които да вдигнете имунитета си във времена на COVID-19.

Подпомагането на имунната система с натурални продукти е най-доброто решение, което можете да вземете в период на пандемия.
Цинкът има много важна роля в укрепването на имунната система. Според специалистите възрастен човек, трябва да приема между 8 mg и 13 mg цинк дневно. При бременните или кърмещи жени, количеството варира в зависимост от пола на бебето.
Началото на зимния период е най-подходящото време да включите цинка в менюто си. Той се съдържа във високи количества в 4 вида храни.

Богати на цинк храни срещу болест през зимата Богати на цинк храни срещу болест през зимата
За да избегнете болест през зимата, не забравяйте да включите тези пет храни с високо съдържание на цинк, съветва „Пледж Таймс&ld...
Яйца – Едно яйце има 5% от дневната ви нужда от цинк. То е ниско калорично има едва 77 калории, 6 грама протеин и 5 грама здравословни мазнини.
Нахут или леща – те съдържат много цинк. Едва 100 гр сварена леща, ви дава 12 %  от невните ви нужди от цинк
Хумус – също е много богат на цинк. Вкусната разядка може да се хапва върху филийка и дори като добавка към пържени картофки. Той е пълен с антиоксиданти и фибри.
Фъстъци – евтин и вкусен източни на цинк, който обичат всички. За да бъдат и по-здравословни можете да ги добавяте сурови към салатите си. Задължителна храна за хората, които избягват месото.

Източник: actualno.com