Подполковник от Националната служба за охрана е бил начело на

...
Подполковник от Националната служба за охрана е бил начело на
Коментари Харесай

Висш офицер от НСО се оказа начело на група за поръчкови убийства

Подполковник от Националната работа за защита е бил отпред на група за поръчкови убийства. Освен това, той е член на масонска ложа и с контакти на високо равнище в страната - политици, магистрати и предприемачи. Това заяви на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка следствие, обвързвано с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, която бе убита в автомобила си при започване на октомври предходната година.

Според прокуратурата точно тази група е поела поръчката за убийството на Марангозова. Тялото ѝ бе намерено с три патрона в главата, а до него имаше поставена бяла роза. " Установена е проведена незаконна група за разпространяване на опиати, силови дейности, изнудвания, принуди, както и поръчкови убийства. Групата е работила от януари 2019 година до май 2020 година За управление и присъединяване в групата са привлечени три лица. Те са арестувани за 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража ". Ръководител на групата е настоящ дълготраен чиновник на НСО ", обясни Сийка Милева. От държавното обвиняване не разкриват на този стадий имената на водача на групата и останалите арестувани.

Милева посочи, че подполковникът от НСО, е имал специфични умения, свързани с взривни устройства и взривни субстанции. Служебните му отговорности били свързани основно с защита на всеобщи мероприятия и защита на лица.

От мобилния му телефон е открита дейна връзка с настоящи магистрати, юристи, някогашни министри, държавни чиновници на високи позиции, евентуално членуващи в една и съща масонска ложа, изясни Милева. С тях са обменяни отчети, документи, персонални документи на български и непознати жители, в това число постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

Военна-окръжна прокуратура ще преценя дали да отдели материали за друго досъдебно произвеждане, в което съдии и магистрати – членове на ложата, да бъдат упрекнати в търговия с въздействие или споразумяване на каузи.  

При претършуване на автомобила на служителя на НСО е открито и конфискувано средство за следене и подслушване. В телефона си е имал и проучвателни отчети за разнообразни лица,  съдържащи имена на техни родственици, употребени от тях мобилни телефони, привички и направления на предвижване.

 

„ Служителят на НСО е играел логистична роля в групата. Разпределял е дилемите към останалите членове и набавял наркотични субстанции за разпространяване. Именно той е лицето, приело поръчката за убийството от поръчителя. Той е провел срещите със съучастниците си и ги срещнал с детайлите по него “, сподели представителят на основния прокурор.

Поръчител на убийството на Марангозова е лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, изясни още Милева. За мократа поръчка са платени 50 000 лв.. Според събраните доказателства, част от обещаната сума е разпределена сред физическия извършител и помагача. В момента поръчителят се търси с алена бюлетина на Интерпол.

„ Поръчителят е предал записка с имената на жертвата, регистрационния номер на употребения от нея автомобил, както и марката и цвета ”, изясни Милева. На автомобила й бил инсталиран GPS tracker и е следена в действително време. От интернет е закупен мотоциклет, чиято визия и цвят са изменени. „ В деня на убийството жертвата е проследена. За да прикрие револвера със заглушителя, причинителят носел и букет от изкуствени бели рози ”, изясни Милева. След като я убива, причинителят отива до водоем край Чепинци. Именно там е открит мотоциклетът.

Междувременно от НСО излязоха с изказване, в което показват, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите от Военно-окръжната прокуратура в София.

 

„ Ръководството на НСО чака на Службата да бъде предоставена информация по случая предвид на предприемане на всички законосъобразни дейности по отношение на служителя. НСО изрично декларира, че при открита виновност следва да бъде понесена цялата суровост на закона ”, се споделя още в изказването на Службата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР