Подполковник Джонатан Конрикус, който е говорител на израелската армия каза,

...
Подполковник Джонатан Конрикус, който е говорител на израелската армия каза,
Коментари Харесай

Ще разбием "Хамас": Над 120 израелски заложници са в плен в ивицата Газа

Подполковник Джонатан Конрикус, който е представител на израелската войска сподели, че израелските бойци са из цялата линия Газа, подготвяйки се за идващия стадий от интервенциите, оповестява Ройтерс.

„ Нашата цел е доста ясна, крайният стадий на тази война е, че ние ще демонтираме “Хамас ” и техните военни качества. Фундаментално ще променим обстановката, тъй че “Хамас ” в никакъв случай повече няма да има способността да нанася вреди на израелски цивилни или бойци ”, сподели Конрикус.

''Хизбула'' знае чудесно своите отговорности, сподели Наим Касем

Той заяви, че бойци на “Хизбула ” са изстреляли противотанкова ракета към израелските войски. 

“Имаше къса борба и обстановката в последна сметка се успокои. След това “Хизбула ” изпрати дронове в Израел и също изстреля ракети земя-въздух против израелските самолети “, добави Конрикус. 

Военните са ги върнали на израелска територия

Той сподели, че тези два опита са били прехванати сполучливо, само че обстановката на северната граница " остава доста напрегната ".

„ Към този миг потвърдихме, че над 120 цивилни са държани в плен в Газа от терористичната организация " Хамас " “, оповестяват от израелската войска.

Пехотинци и танкове са минали границата

В същото време “Хамас ” разгласява фрагменти на терористи, държащи отвлечени израелски деца, оповестява Йерусалим Поуст.

Видеото, което беше оповестено в телеграм канал на “Хамас ”, беше озаглавено „ Бойци на “Хамас ”, показващи съчувствие към децата в разгара на борбите в кибуца Холет в първия ден от интервенция „ Наводнението Ал-Акса “.

Това не е война, това е терористично нахлуване, съобщи генерал-майор Итай Верув

По време на офанзивата на Хамас против кибуц Холит бяха убити 13 израелци. Самоличността на децата от видеото към момента не е доказана, остава неразбираемо дали родителите им са били измежду убитите, когато са били отведени.

Източници на еврейски медии оповестиха в петък, че фрагментите от неотдавнашния видеоклип на “Хамас ” демонстрират, че организацията е върнала израелските деца назад в Газа.

„ Ислямски джихад “ разгласи, че е изстрелял ракети по Ерусалим

Видеото на “Хамас ” се състои от поредност от къси клипове, за които палестинската организация твърди, че техните членове са „ състрадателни “.

Следете всички събития в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР