Подписвайки се под Парижкото споразумение за климата през 2015 г.,

...
Подписвайки се под Парижкото споразумение за климата през 2015 г.,
Коментари Харесай

Мрачна прогноза за света

Подписвайки се под Парижкото съглашение за климата през 2015 година, международните водачи се съгласиха да лимитират световното стопляне до края на века до 1.5 градуса по Целзий в най-хубавия случай и не повече от 2 градуса по Целзий в краен случай.

Но отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден, демонстрира, че светът е надалеч от тези цели. Вместо да понижават излъчванията, хората са произвели повече въглеродни излъчвания през 2018 година след като и да е било, съгласно годишния отчет Global Emissions Gap Report. През предходната година са регистрирани 55.3 гигатона въглеродни излъчвания в атмосферата спрямо 53.5 гигатона през 2017 година В отчета се предизвестява, че международните температури ще се повишат до 3.9 градуса по Целзий до 2100 година, което ще докара до пагубни метеорологични феномени като по-смъртоносни горещи талази, по-чести наводнения и суша.

Колективният ни неуспех да действаме в точния момент и твърдо по климатичните промени значи, че ние би трябвало съществено да понижим излъчванията - с над 7% на година, разгласи Ингер Андерсон, шеф на Програмата на Организация на обединените нации за околна среда. От 2030 година всяка година въглеродните излъчвания ще би трябвало да бъдат намалявани с 15 гигатона, добави тя. Това значи излъчванията, които Европейски Съюз, Индия, Русия и Япония отделят взети дружно на година. Усилията за понижаване на въглеродните излъчвания би трябвало да се усилят с пет пъти, с цел да се реализира задачата от 1.5 градуса по Целзий, съобщи News.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР