Подписването на втори договор с 5-годишен срок, с който правата

...
Подписването на втори договор с 5-годишен срок, с който правата
Коментари Харесай

Министър Меджидиев и проф. Валентин Игнатов подписаха договора, с който правата на държавата по управлението на УМБАЛ „Света Марина“ се предоставят на МУ – Варна за 5-годишен срок

Подписването на втори контракт с 5-годишен период, с който правата на страната по ръководството на УМБАЛ „ Света Марина “ се дават на Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, стана допустимо след решение на държавното управление от 20 октомври тази година.

С решението даваме опция за трайно взаимоотношение сред Медицинския университет и лечебното заведение, което е със статут на университетска болница, и подсигуряваме качествено практическо образование на студенти, докторанти и специализанти, както и реализиране на болнична здравна помощ на най-високо равнище. “ Това уточни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев при визитата си във Варна, в границите на което беше подписан договорът сред Министерството на здравеопазването и Медицинския университет в града.

Министър Меджидиев означи, че от 2018 година, когато с решение на Министерския съвет за първи път на университета са предоставени правата на едноличен притежател на капитала по ръководство на УМБАЛ „ Св. Марина “ до момента, са регистрирани позитивни резултати във всички посоки: усъвършенствани са разноските и е усъвършенствано финансовото положение на лечебното заведение – налице е нарастване на настоящите облаги и липса на просрочени задължения; увеличени са трудовите възнаграждения; обезпечена е опция за вложение в материална база и профилирана апаратура; разширени са опциите за практическо образование в базата на болницата; регистрира се повишение на мотивацията на преподавателския състав и стимулиране развиването на здравната просвета.

„ Предоставяме по-спокойни и положителни условия за работа на лекарите и преподавателите, благоприятни условия за по-качествено образование на докторантите и специализантите, а на пациентите – съответна и навременна здравна помощ. Това е модел, който би трябвало да продължава да се развива освен във Варна, а и в другите градове, които го разрешават “, уточни ректорът на Медицинския университет проф. доктор Валентин Игнатов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР