„Подписването на договорите за доставката на общо 280 нови линейки

...
„Подписването на договорите за доставката на общо 280 нови линейки
Коментари Харесай

Подписаха договорите за доставка на първите над 200 нови линейки

„ Подписването на договорите за доставката на общо 280 нови коли за спешна помощ е първата действителна стъпка към същинското осъществяване на плана за възобновяване и рационализация на Спешната помощ у нас. Стартирането и реализацията на този план е водещ приоритет за мен и екипа ми, защото посредством него ние ще подобрим достъпа на жителите до незабавна здравна помощ и ще правим цялостна рационализация на системата на незабавната помощ. “ Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на публична гала по подписването на договорите за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 280 броя нови коли за спешна помощ. От тях 185 броя са конструирани и оборудвани за транспорт, мониторинг и в началото лекуване на пациенти, а другите 95 са за интензивно лекуване. Всички те би трябвало да бъдат снабдени с здравно съоръжение и здравна инсталация.

Общата стойност на двата контракта възлиза на 38 300 640, 00 лева с Данък добавена стойност. Срокът за доставка на първите оборудвани коли за спешна помощ и по двата контракта е до 60 календарни дни. Останалите би трябвало да бъдат доставени в период до 120 дни от поръчката на Министерството на здравеопазването, по график за идващите 3 години. Гаранционният период на всяка от оборудваните коли за спешна помощ, както и на здравната инсталация и съоръжение, е 5 години. Това стана ясно още от думите на Кирил Ананиев.

Припомняме, че в състезанието за доставка на 400 нови коли за спешна помощ постъпиха общо 7 предложения по две от общо 4 позиции. След осъществяване на процедура по реда на Закон за обществените поръчки компанията „ СОФИЯ ФРАНС АУТО “ АД е избрана за реализатор по две от обособените позиции. За останалите две позиции, свързани с доставката на високопроходими коли за спешна помощ и такива 4х4, предложения не постъпиха при първичния стадий на извършената процедура. В момента тече нов конкурс.

Министър Ананиев уточни, че сега Системата за незабавна здравна помощ разполага с 651 коли за спешна помощ, разпределени в 28-те ЦСМП. Част от автопарка е амортизиран, само че с реализацията на план № BG16RFOP001-4.001-0001-С001 „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ ще бъдат възобновени повече от 2/3 от автопарка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР