Подписване на споразумение за побратимяване между Казанлък и Загатала, Азербайджан,

...
Подписване на споразумение за побратимяване между Казанлък и Загатала, Азербайджан,
Коментари Харесай

Казанлък се побратимява с азербайджанския град Загатала

Подписване на съглашение за побратимяване сред Казанлък и Загатала, Азербайджан, с 27 гласа „ за “ утвърди на днешното си постоянно съвещание общинският съвет. 
„ Побратимяването ще разшири интернационалното съдействие и ще усили мрежата от близки контакти на Казанлък с още един “, е записано в предлагането на кмета Галина Стоянова. Производството на етерични масла и основаването на нови благоприятни условия за бизнес партньорства сплотява двата града. Повод за доближаване е и опознаването на историята, културата, бита и душевността на хората от Казанлък и Загатала. 
Кметовете на двата града са водили преписка посред близо 2 години, с дейното подпомагане на посланика на Република Азербайджан у нас Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова. Тя работи доста интензивно за подсилване и задълбочаване на връзките сред двете страни дружно с посланика на Република България в Азербайджан Николай Янков.

В Загатала, който се намира в северозападната част на Азербайджан, живеят към 41 хиляди души. В града се създават розово и лавандулово масло, алкохолни питиета, тютюн, чаени произведения, ядки, произведения от коприна и други В района има към 100 исторически паметника, измежду които най-известна е крепостта Пери Гала,  която се отнася към IV - V век, и в превод името й значи „ Крепост на феята “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР