Подписваме меморандум с Гърция за транспортен коридор В Деня на

...
Подписваме меморандум с Гърция за транспортен коридор В Деня на
Коментари Харесай

Подписваме меморандум с Гърция за транспортен коридор

Подписваме меморандум с Гърция за транспортен кулоар В Деня на Съединението България и Гърция ще подпишат Меморандум за съгласие по отношение на развиването на железопътната връзка сред гръцките градове Солун, Кавала, Александруполис и българските Б ургас, Варна и Русе.
 
Документът ще бъде подписан на публична гала в Кавала , в наличието на българския министър председател Бойко Борисов и гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас . Бъдещият кулоар ще свърже Черно и Егейско море с река Дунав посредством съвременни жп линии и пристанищна инфраструктура.
 
Какво разискаха Борисов и Ципрас на вечеря в Кавала?

Меморандумът регламентира подготвителните работи и взаимното ръководство на плана за бъдещия транспортен кулоар сред България и Гърция. Предвижда се построяването на с коростни жп линии и развиване на пристанищата в българските и гръцките градове. Включено е също построяването на двойна електрифицирана жп линия с внедрена система за ръководство на железопътния трафик.  Д ейностите в българската част на плана ще костват към 1.07 милиарда евро , изясни министърът на превоза Ивайло Московски, и уточни няколко разновидността за обезпечаване на средствата за целия план.
 Министърът на превоза Ивайло Московски БГНЕС, списък
" Той би могъл да откри интерес измежду з начителна, огромна част вложители ; би могъл да попадне в обсега на финансиране на проекта " Юнкер ", би могъл, несъмнено, да задейства интерес от страна на Европейската капиталова банка , както и на другите огромни банки ", сподели министърът.
 
Очаква се с и зграждането на коридора да се реализира цялостна мултимодалност , посредством съчетание на пътен, железопътен, воден и речен превоз . Една от концепциите на плана е да предлага обслужване на едно гише - в случай че даден клиент желае да транспортира товар от точка А до точка Б, той да го декларира на едно място, и оттам-нататък да не се занимава с организацията на превоза.
 
Очаква се още планът да притегли огромни вложители от Близкия и Средния Изток, Китай и Русия. Според министър Московски коридорът може да бъде построен през идващите 10 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР