Подписка, зад която застават 150 пловдивчани, е внесена в Общинския

...
Подписка, зад която застават 150 пловдивчани, е внесена в Общинския
Коментари Харесай

Комитет брани галерията в подлеза до Тунела-юг

Подписка, зад която застават 150 пловдивчани, е импортирана в Общинския съвет в отбрана на Културния център " Тракарт " и галерията с антични мозайки в подлеза против Понеделник пазара, прочут като Археологически. Инициаторите Любозар Фратев, Лука Станчев, Ивана Папазова, Матей Матеев и Пенка Калинкова упорстват  за удължение на периода на концесията и запазването на активността в пешеходното пространство. 

Териториалната дирекция на ГРАО към Министерство на регионалното развитие прави сега инспекция на данните, след което подписката ще бъде импортирана в Общинския съвет за разглеждане, изясни основният секретар на Община - Пловдив Ангелина Топчиева.  Специалистите от ГРАО  преглеждат  дали трите имена, ЕГН-та и адресите на хората, поставили подписите, са правилни. Изискването е посочено в закона за локалните референдуми и цивилен начинания, посредством който основателите  са организирали акцията. 

Концесията е учредена в интерес на " Тракарт " ООД  с контракт от 5 август 2003 година и на същата дата тази година изтича. Освен изложба в подлеза има десетина магазина, а също по този начин и търговски център с ресторант, които са включени в концесията. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР