Подписка за приемане на наредба, с която се забранява използването

...
Подписка за приемане на наредба, с която се забранява използването
Коментари Харесай

Предлагат забрана на растителните мазнини при производството на млечни продукти

Подписка за приемане на разпоредба, с която се не разрешава потреблението на растителни мазнини при производството на млечни артикули започва в Луковит, където стартира Третият народен събор „ Млечният път на България през вековете “.

"От това са застрашени и фермерите в България преди всичко, тъй като над 60% от пазара на мляко, на сирене и кашкавала се държи от имитиращи артикули, което е извънредно нездравословно за хората “, сподели пред БНР кметът на Луковит Иван Грънчаров, който е и член на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

В третия народен събор „ Млечният път на България през вековете “ вземат участие 40 млекопроизводители и преработватели. Организатори са Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с поддръжката на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „ Земеделие “. По време на събора, който ще продължи до 8 септември, млекопреработватели, млекопроизводители, производители на закваски, на машини, на самун, вино и аграрни производители на разнообразни типове храни ще покажат своите артикули, които посетителите ще могат да опитат.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР