Подписка за премахване на лятното часово време инициира Ани Алашка

...
Подписка за премахване на лятното часово време инициира Ани Алашка
Коментари Харесай

Тръгва подписка за премахване на лятното часово време

Подписка за унищожаване на лятното часово време инициира Ани Алашка от Българската стопанска камара. Според нея местенето на стрелките с час напред напролет е безсмислено е нездравословно.

Инициативата съответствува с връщането ви към астрономическото време тази нощ, когато преместихме часа с един час обратно.

Според Алашка желанието на Европейска комисия да обмисли анулация на лятното часово време няма да се осъществя.

" Мога да предвиждам, че те, както до момента са работили, по този начин и този път ще кажат, че няма аргументи да се анулира директивата и ще продължаваме да си сменяме времето. Но тук е значимо да се каже, че въпросната евродиректива не задължава националните държавни управления да вкарват лятното часово време. Единственото ни обвързване е, в случай че решим да го вършим, да го вършим в съответен ден и час, идентичен за Евросъюза ", сподели Алашка, представена от " Дарик ".

Тя се надява българските служители да намерят пет минути от времето си, с цел да прочетат директивата.

" Нас Евросъюзът не ни принуждава да сменяме времето, няма да ни санкции, няма да ни проверява, няма да ни дърпа ушите. Това е в нашите ръце да си преценим има ли потребност или няма потребност от тази мярка ", сподели тя.

Алашка е сигурна, че в случай че се направи изследване, ще се види, че отрицателните резултати са повече от изгодите, че общата настройка е срещу въртенето на стрелките.

" Не е целесъобразно да въртим биологичния часовник и ритъма на живот на хората два пъти годишно, изключително като отчетем в какъв общ стрес живеем, счита още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР