Подписка за осигуряване на държавно финансиране за изграждане на обходен

...
Подписка за осигуряване на държавно финансиране за изграждане на обходен
Коментари Харесай

Подписка за изграждане на околовръстен път на Кърджали стартираха от Републиканци за България

Подписка за обезпечаване на държавно финансиране за създаване на обходен път на Кърджали стартираха от в региона. Желаещите да поддържат самодейността могат да го създадат в четири пункта - на автогарата в града,  в кв. " Възрожденци " против комплекс " Зорница ", до паметника на Васил Левски в центъра и пред офиса на партията на бул. " България " 57. 

" Поставяме на дневен ред един проблем, който с годините се задълбочава. Кърджали се задъхва от трафика и единственото решение е по-скорошното създаване на обход към града. С отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем - Ксанти " казусът ще стане още по-сериозен, тъй като част от тежкотоварният трафик към Гърция ще минава безусловно през центъра на Кърджали ", съобщи лидерът на листата на " Републиканци за България " Илия Илиев.
 Водачът на Републиканци за България - Силистра Тамер Хасан алармира за репресии от ГЕРБ Водачът на " Републиканци за България " - Силистра Тамер Хасан алармира за репресии от ГЕРБ
Кандидатът за народен представител и лидер на " Републиканци за България " - Силистра Тамер Хасан, който има завод в град Дулово, област Силистра се обър...

Според него задачата на самодейността е да се насочи вниманието на идващото държавно управление, без значение какво ще е то към казуса. Подписката е национална и от Републиканци за България ще се събират подписи и в други обитаеми места, наранени от неналичието на околовръстен път. 

" След изборите ще има пунктове и в други градове на България. Проблемът визира жителите на всички обитаеми места в Източна България, за които Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " е най-прекият път за Гърция ", сподели Илия Илиев. Той е безапелационен, че страната е дебитор на Кърджали във връзка с околовръстния път.

" За последните 4 години не беше направено нищо по въпроса, макар че имаше сложено положително начало за разрешаването му ", твърди лидерът на " Републиканци за България ". За времето, в което Илия Илиев беше регионален шеф, съумя да контракти от Агенция „ Пътна инфраструктура “ да планува средства за отчуждителните  процедури по трасето. Проведени са диалози с проектанта, на които са поправени всички несъответствия. Изчислена е индикативната стойност на плана - към 260 милиона лв., което е извънредно значимо при търсенето на финансиране от национални и европейски фондове.

" Беше решено мостът на бент. " Студен бунар " да бъде обещано на инженеринг. Моето виждане беше, че пътят би трябвало да се построи на два стадия ", сподели някогашният регионален шеф. Според него в първия стадий е трябвало да се построи пътна връзка сред пътя Кърджали - Момчилград и бъдещия мост над язовира. Оттам, съгласно плана, трафикът би трябвало да поеме по пътя Хасково-Кърджали през село Мост. Това е и повода за отпущането на средства за главния ремонт на пътя през село Мост. Вторият стадий на построяването включвал северната част на обхода, в която трябвало да се изградят няколко виадукти.
 Цветан Цветанов: Безкомпромисен кабинет на малцинството, вместо необятни обединения на изгодата, които отвращават гласоподавателите Цветан Цветанов: Безкомпромисен кабинет на малцинството, вместо необятни обединения на изгодата, които отвращават гласоподавателите
Интервю с ръководителя на Политическа партия " Републиканци за България " Цветан Цветанов пред 24 часа. Г-н Цветанов, какви заключения направихте за себе си...

" За да стане факт околовръстния път на Кърджали, който несъмнено е нужен, би трябвало да загърбим тясно партийните си ползи и всички - общество, община и страна да работим в синхрон. Реализирането на плана ще бъде от изгода освен на кърджалийци, само че и на жителите на цялата област и на България ", уверен е Илия Илиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР