Подписка - тази мярка за неотклонение на Росен Ангелов му

...
Подписка - тази мярка за неотклонение на Росен Ангелов му
Коментари Харесай

Това са документите и хората, оставили масовия изверг Росен да се шляе на свобода срещу подписка

" Подписка " - тази мярка за неотклонение на Росен Ангелов му разрешава през 2009 година да се укрие от правоохранителните органи и макар постановената на три правосъдни инстанции присъда от 8 години затвор за блудничество с 11-годишно момиче, той да не я изтърпи, оповестява " Правен свят ".

Тялото на посочения за палач на шестима души на Нова година в Нови Искър, бе намерено в неделя в изоставена сграда край село Луково, за което първо Блиц съобщи. 

На 12 февруари 2007 година в същото село, Ангелов е арестуван от двама служители на реда сега, в който прави блудничество с малолетно момиче. На идващия ден - 13 февруари, проверяващите органи откриват, че Ангелов два пъти е бил осъждан - един път за кражба и повторно за обезчестяване.

По първата присъда е оправдан по право, а по втората условно предварително освободен. След като изтича 24-часовият период на полицейския арест, Росен Ангелов е освободен. Наложена му е най-леката мярка за неотклонение - " подписка ". От " Правен свят " получили достъп до всички материали по делото, които се съхраняват в Софийския областен съд.

От тях е видно, че на 13 февруари 2007 година дознател Бойка Асенова от полицейското ръководство в Своге постанова на Ангелов мярка за неотклонение " подписка ". На 11 октомври 2007 година в 09:22 часа дознателят удостоверява същата мярка, за което Ангелов собственоръчно се подписва, написа Блиц.

Дознанието против педофила е завършено и той е предаден на съд, а повдигнатото против него обвиняване планува " отнемане от независимост " от 5 до 20 години. Обвинителният акт е подписан от прокурор Даниела Врачева, като макар тежестта на обвиняването, искане за изменение на мярката за неотклонение не е правено. Първото съвещание пред Софийския областен съд е планувано за 12 септември 2008 година, на което обвиненият не се явява и това дава мотив за отсрочване на делото за 19 ноември. Росен Ангелов още веднъж не се явява. Адвокатът на подсъдимия Цветелина Иванова показва болничен лист, че Ангелов е с " изкълчване на глезена на десния крайник ", което става мотив за следващото отсрочване. На това правосъдно съвещание за първи и финален път в хода на целия развой против Ангелов, има искане за изменение на мярката му за неотклонение от " подписка " в " задържане под стража ". Съдия Калинка Георгиева отхвърля настояването на прокурор Даниела Врачева и постанова санкция на подсъдимия в размер на 500 лв.. На идващото правосъдно съвещание - 21 януари 2009 година, Ангелов към този момент се явява пред съда. На едно от идващите обсъждания на делото, педофилът още веднъж не се явява по медицински аргументи, като този път диагнозата е " хипертония ".  На 13 май 2009 година Росен Ангелов е наказан от арбитър Калинка Георгиева на осем години лишаване от независимост. Съдът обаче не променя мярката му за неотклонение и тя остава  - " подписка ". Очаквано Росен Ангелов апелира присъдата си пред Софийския апелативен съд. На 10 юли 2009 година САС, в състав Иво Вапцаров, Красимир Шекерджиев и Невена Грозева, удостоверява присъдата. Прокуратурата не е изискала смяна на мярката за неотклонение, съдът също не я слага под въпрос и наказаният към този момент на две инстанции Росен Ангелов остава с мярка за неотклонение - " подписка ". Само ден преди съвещанието на САС, планувано за 24 юни 2009 година, Ангелов още веднъж си изкарва болничен лист, в който е сложена диагноза " увреждане на прешлените в региона на пояса ". 

На 16 ноември 2009 година пред Върховния касационен съд се организира съвещание по жалбата на Ангелов, подадена посредством юрист Цветелина Иванова, против доказаната от САС присъда от 8 години затвор. Ангелов и защитничката му не се явяват. Окончателната присъда е произнесена от висшите съдии Савка Стоянова, Юрий Кръстев и Жанина Начева на 22 декември 2009 година.

От този миг до 7 януари 2018 година " Горския човек " е в неопределеност за правораздаването, което към този момент образува две нови каузи - за шесторното ликвидиране в Нови Искър и за самоубийство.  











Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР