Подписка със събрани само за три дни 8631 подписа в

...
Подписка със събрани само за три дни 8631 подписа в
Коментари Харесай

С 8631 подписа перничани си искат Минната дирекция

Подписка със събрани единствено за три дни 8631 подписа в поддръжка на настояването постройката на Минната дирекция да бъде благосъстоятелност на страната или община Перник е импортирана в Министерски съвет от кмета Станислав Владимиров.

Това оповестиха от общината. Доброволци не престават да събират подписи, които ще бъдат изпратени до премиера в допълнение.

„ Голямата поддръжка от перничани ми дава още повече убеденост, че ще успеем “, сподели Владимиров. За реализация на самодейността спомага и регионалният шеф Людмил Веселинов.

Националната организация за приходите (НАП) разгласи за продажба на търг с скрито наддаване при начална цена 7 151 043 лева емблематичната за Перник постройка на Минната дирекция. Тя е издигната през 1932 година по план на архитектите Коста Николов и Илия Попов. Външното оформление на зданието е в неокласически жанр, вътре се следи въздействие от ранна готика.

Сградата се намира в центъра на града, в непосредствена непосредственост до черквата „ Св. Иван Рилски “ и е една от забележителностите на Перник. Тя е единична недвижима културна полезност, попадаща в обсега на територия с културно-историческо завещание със статут на групова недвижима културна полезност „ Комплект от здания за потребностите на минната индустрия в мина Перник. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР