Подписка с искане за връщане на възможността за гласуване с

...
Подписка с искане за връщане на възможността за гласуване с
Коментари Харесай

Стъки, Бареков, Блъсков и Недялков внесоха в НС подписка за връщане на бюлетините

Подписка с искане за връщане на опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина, събрала над 100 хиляди подписа , внесоха в Народното събрание притежателите на медии Недялко Недялков и Петьо Блъсков, съпроводени от някогашния ММА войник и понастоящем политолог Станислав Недков-Стъки и някогашния публицист и евродепутат Николай Бареков.

Въпросната акция бе оповестена преди три седмици, като в инициативния комитет, организиращ подписката, влизат още журналистът Соня Колтуклиева, политическият психолог проф. Антоанета Христова, някогашният пиар на военното министерство Александър Урумов, Юлий Москов, Христо Стоянов и други

" Това са подписите на 111 хиляди български жители, събрани единствено за две седмици - физически, онлайн, както и във фейсбук профилите на членовете на инициативния комитет. Внесохме ги в деловодството на Народното събрание, в този момент сме тук, тъй като н астояваме политическите партии да ни отговорят дали ще се съобразят с желанието на толкоз доста българи да имат избор по какъв начин да гласоподават - смесено, с хартия или с машина. Това е тяхно право по конституция, което им бе отнето от така наречен " Партия на смяната " по недодялан и манипулативен метод ", сподели Недялко Недялков.

Припомняме, че въвеждането на напълно машинно гласоподаване беше въведено от 45-тия парламент , предходната година, когато Политическа партия не бяха още политически индивид.

Недялков попита задочно и Крум Зарков от Българска социалистическа партия, с чиито глас през вчерашния ден законопроектът на социалистите за - за какво бил предал гласоподавателите на партията си.
 Недялков, Блъсков, Бареков и други желаят референдум, ще връщат бюлетините
Недялков, Блъсков, Бареков и други желаят референдум, ще връщат бюлетините

Бившият ММА войник и сегашен политолог Станислав Недков - Стъки също

Гласуването с машини го нямало съвсем на никое място по света, като у нас то се било провело незаконосъобразно и с нарушавания, счита още издателят. И заплаши - в случай че актуалният парламент не прегледа или няма време да прегледа настояването им, ще бъде иницииран общонационален референдум, на който можело да бъдат включени и " неуместни въпроси ". " Знаете какви са сега горещите тематики в обществото - тематиката за еврото да вземем за пример, тематиката за Северна Македония да вземем за пример. Това са горещи точки, за които е извънредно време суверенът да се произнесе по тази тематика. "

За събирането на подписите интензивно помогнали от ГЕРБ и Движение за права и свободи, като имало присъединяване и от деятели на Българска социалистическа партия, призна още Недялков.

" Задължителното гласоподаване с машини докара до най-ниската изборна интензивност от началото на Прехода и до нелегитимно държавно управление с най-краткия живот от 1990 година до през днешния ден. Правителството на Кирил Петков продължи единствено 198 дни, като с изключение на множеството рецесии, в които ни вкара, докара и до политическа такава. Затова преди да бъде разхлабен този парламент би трябвало да бъде върнато конституционното право на българите да гласоподават по собствен избор ", настоя на собствен ред Стъки.

" Ние сме тук, с цел да се срещнем с всички политически партии, показани в Народното събрание. Първата група, която посетихме, беше на " Продължаваме промяната ". Това, че има отвод от разговор, е техен проблем. Бяхме признати от ГЕРБ, въпреки и в коридорите, бяхме признати общително от Движение за права и свободи персонално от техния водач. Сега отиваме да се срещнем с Българска социалистическа партия и с Костадин Костадинов от " Възраждане ". Тук сме не в персонално качество. Ние сме хора, които участваха в един референдум и събраха 111 хиляди гласа. Искаме връщане на хартиената бюлетина, не с цел да връщаме остарели практики, а с цел да имат хората право на избор ", добави пък Николай Бареков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР