Подписка до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за публичност

...
Подписка до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за публичност
Коментари Харесай

Групата за натиск с подписка до министъра на МВР за 38 магистрати и политици, недекларирали имоти и сметки в чужбина

Подписка до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за гласност на 38-те магистрати и политици, недекларирали парцели и сметки в чужбина, провежда " Групата за напън ". За това заяви във Фейсбук кандидат-депутатът от " Демократична България " в 25-ти МИР в София и част от " Групата за напън " адв. Петър Славов.

Подписката е проведена по концепция на Методи Андреев от " Групата за напън " и " Демократична България " с поддръжката на Инициатива " Правосъдие за всеки ".

" Става дума за " оня лист " на 38 магистрати и политици, които не са заявили, както се изисква по закон, имущество и банкови сметки в чужбина ", написа Петър Славов.

" Същият оня лист, за който преди 2 години към този момент основният прокурор обществено разгласи, че го е получил от ДАНС за инспекция и от този момент до момента - все " проверка' и безмълвие... ", написа още той.

" В подписката се упорства министърът, на съображение Закона за гласност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности (отм.) и ЗПКОНПИ, да оповести обществено имената на тези лица, за които инспекцията е открила, че са укрили съществуването на имущество и банкови сметки в чужбина! ", изясни Славов.

Припомняме, че Петър Славов е част от " Групата за напън " зaeднo c Мaртин Димитрoв и Мeтoди Aндрeeв. Мартин Димитров също е претендент за депутат от " Демократична България ", единствено че в 24-ти МИР в София. Рaбoтaтa на " Групата за напън ce cъcрeдoтoчaвa в мaшиннoтo глacувaнe, eлeктрoннoтo глacувaнe, cъдeбнaтa рeфoрмa и луcтрaциятa.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР