Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни

...
Подписани договорите за изработването на технически проекти при предстоящите ремонтно-възстановителни
Коментари Харесай

Ремонтират тунели по Хемус и Тракия

Подписани договорите за изработването на механически планове при идните ремонтно-възстановителни работи на тунелите "Топли дол " на Автомагистрала "Хемус " и "Траянови врата " на Автомагистрала "Тракия ", част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). Въз основа на плановете, които ще се изготвят по-късно ще бъдат подхванати нужните ремонтни действия.

Тунелът при 39-ти километър на автомагистрала "Хемус " е с дължина 883 м, а при 53-ти километър на автомагистралата "Тракия " е 720 метра. Двете уреди са пуснати в употреба през 1985 година. Стойността на контракта за планиране на тунел "Топли дол " на Автомагистрала "Хемус " е 333 408 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител ще бъде софийската компания "Пътпроект " ЕООД, профилирана за изследване и планиране на пътища, мостове и пътни уреди, инфраструктура с висока степен на автоматизация на проектирането, планове за пътни автомагистрали в чужбина.

Техническият план на "Траянови врата " на Автомагистрала "Тракия " ще бъде направен от Обединение "Свеко-Трансконсулт 22 ", с участници "Свеко енергопроект " АД и "Трансконсулт-22 " ООД. Договорът е за 407 100 лева с Данък добавена стойност. Срокът за изработването и на двата плана е 150 дни.

Предвидено е на оборудванията да бъдат осъществени геодезически измервания, градивни обследвания, при нужда инженерно-геоложки изследвания и представянето на механически отчет с планово предложение за ремонтно-възстановителни работи. Целта е да се плануват всички нужни ограничения и действия, които би трябвало да се изпълнят на двата тунела, в сходство с условията на Наредбата за механически правила и правила за планиране на пътни тунели.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР