Подписан е колективен трудов договор, който включва увеличаване на заплатите

...
Подписан е колективен трудов договор, който включва увеличаване на заплатите
Коментари Харесай

Вдигат с 10% заплатите на шофьорите в градския транспорт

Подписан е групов трудов контракт, който включва увеличение на заплатите на всички чиновници на градския превоз. Увеличението е с 10% от 1 февруари , като ще бъде изплатено през идващия месец.

Това стана ясно на конференция на КНСБ и Съюза на транспортните синдикати, отдадена на проблемите в столичния градски превоз.

През втората половина на годината с индикалните организации ще изискат ново увеличение на заплатите.

КНСБ желаят и да се упражняват не повече от 150 часа ексклузивен труд на годишна база. Пак на годишна база това за автотранспорта значи 3 млн. и 200 км по-малко и унищожаване на нощния превоз, понижаване на разписанията, само че опазване на брутните хонорари на водачите.

За елекротранспорта синдикалните организации упорстват за 917 000 км по-малко.
 Борисов разпореди инспекция за регионите без публичен превоз
Борисов разпореди инспекция за регионите без публичен превоз

Да се мисли за смяна на модела предложи министър председателят

По думите на ръководителя на СТСБ Екатерина Йорданова синдикалните организации носят отговорност и задача да се грижат за изискванията на труд на всички чиновници на градския превоз.

Според нея синдикалните организации всяка година реализират нарастване на приходите сред 5 и 10% , според от сдружението, на чиновниците в градския превоз. Йорданова упорства за промени в Наказателния кодекс за криминализиране на експанзията против автобусни водачи и контрольори. Тя желае и законодателни промени в Закона за придвижване по пътищата.

Проблемите в градския превоз разяснява и президентът на КНСБ организация Пламен Димитров. По думите му 140 000 души липсват в автотранспорта и 114 000 души в електротранспорта.

Според него в последните седмици и месеци проблемите на чиновниците в градския превоз не били показани вярно и с тях се злоупотребява. Според Димитров казусът си остава " приходите, приходите и отново приходите ".

Припомняме, че през предходната седмица в КНСБ се организираха диалози със синдикалните организации в градския превоз. На нея над 100 представители на работещите в превоза на столицата показаха проблемите си , свързани с работното време, изключителния труд, заплащането в фирмите, дефицита на фрагменти.
 Синдикати и превозвачи желаят пакет
Синдикати и превозвачи желаят пакет " Мобилност " 2 да се гласоподава след евроизборите

Подготвят рамково съглашение в региона на автобусните превози
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР