Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите ремонтно-възстановителни работи

...
Подписан е договорът за изработването на
технически проект при предстоящите
ремонтно-възстановителни работи
Коментари Харесай

Изработва се проект за ремонта на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

Подписан е договорът за изработването на технически план при предстоящите ремонтно-възстановителни работи на тунел „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “. Съоръжението, при 54-ти километър на автомагистралата, е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). В употреба е от 1999 година Въз основа на плана, който ще бъде направен след това ще бъдат подхванати необходимите ремонтни действия.

Стойността на контракта за планиране е 193 062 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител е „ Виа План “ ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни. Предвидено е осъществяването на геодезически измервания, конструктивно обследване на тунела, при необходимост инженерно-геоложки изследвания и представянето на механически отчет с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни ограничения и действия, които трябва да се изпълнят в тунел „ Правешки ханове “, в сходство с изискванията на Наредбата за механически правила и норми за планиране на пътни тунели.

Предстои през ноември т. година да бъдат сключени и договорите за планиране на ремонтните работи в тунел „ Топли дол “ на Автомагистрала „ Хемус “ и в „ Траянови врата “ на АМ „ Тракия “.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР