Подписали сме договор с ЧЕЗ. Сега остава проверяващите органи КЗК

...
Подписали сме договор с ЧЕЗ. Сега остава проверяващите органи КЗК
Коментари Харесай

Шефът на Еврохолд разкри как ще бъде финансирана сделката за ЧЕЗ


Подписали сме контракт с ЧЕЗ. Сега остава проверяващите органи Комисия за защита на конкуренцията и КФН да я одобрят. От договорката се интересуваме повече от 8 месеца, а с ЧЕЗ преговаряме от края на декември предходната година.

Това сподели в утринния блок на БТВ ръководителят на надзорния съвет на "Еврохолд " Асен Христов, който разяснява договорката за българските активи на ЧЕЗ Груп. "Ще заплатим 335 млн. евро на ЧЕЗ за акциите. Парите са от два източника. Увеличаваме капитала с 80 млн. евро. Останалите ще дойдат от две огромни капиталови банки. С тях към този момент сме подписали контракти за заем за над 300 млн. евро. "Еврохолд " е обществено сдружение към този момент от над 15 години. Ние сме едно от най-големите застрахователни сдружения в Източна Европа. Инвестираме в доста сфери. За предходната година облагата на холдинга е над 1 милиарда и 400 млн. лв.. Намеренията са ни да излезем от автомобилния бизнес и да влезем в енергийния ", разкри той.

"Компанията на Гинка Върбакова беше дребна, надскочи се и банките не ѝ повярвяха. "Еврохолд " е огромна и известна компания. Не се одобряваме за втората "Гинка ". Имаме компании в Румъния и Гърция. Специализирали сме се в пазаруването на фалиращи компании, които съумяваме да възродим. Такъв е казусът в Румъния. Ние сме най-големият по доходи обществен холдинг в България. Не желая да разясня думите на Корнелия Нинова и Йордан Цонев. Не би трябвало да се търсят политически претекстове в тази договорка. Това е бизнес договорка. Жълтите медии също популяризират погрешна информация. За мен политиците също са подведени. Това е пазарна операция. Чух се с Йордан Цонев. С него се познавам, тъй като той от години е народен представител и сме се засичали по разнообразни мероприятия. С Корнелия Нинова не съм се чул, тъй като не се познавам с нея. Горд съм, че сме създали Цвета Караянчева шеф на цех, който към този момент не е измежду нашите активи. Аз се познавам с доста политици. Познавам и Бойко Борисов, и Сергей Станишев, и Цветан Цветанов. Няма нищо правилно в изказванията, че зад нас стои политически тил. Никога не сме се забърквали в политиката и бягаме от тази работа. Днес се срещнах и с вас. Това значи ли, че на следващия ден вие ще ми помогнете да купя БТВ? ", попита Христов водещия Антон Хекимян.

"Моля хората да не се тормозят за цената на тока. Със сигурност не зависи от нас дали тя ще нараства или поевтинява. Хубавото е, че тези активи остават в България. Темата за управлението на ЧЕЗ е доста значима. Изготвяме допустимо най-хубавият екип. "Еврохолд " има опит в това нещо ", приключи Асен Христов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР