Подписахме споразумение за европейската инвестиционна банка и оттам ще имаме

...
Подписахме споразумение за европейската инвестиционна банка и оттам ще имаме
Коментари Харесай

Меджидиев: Одобрен е устройствен план за Националната детска болница

Подписахме съглашение за европейската капиталова банка и оттова ще имаме съдействието за правене на разбора за детската болница . Отива се към действителните моменти за планиране и създаване на детската болничното заведение. Това съобщи служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев на конференция на тематика Национална педиатрична болница.

Освен постройката на детската болница ще има и хотел за родителите, рехабилитационен център, комерсиална част и подземни паркинги .

„ Държавата се включва с държавно присъединяване в детската болница в Бургас. По този метод затваряме цикъла на майчино-детско опазване на здравето – с присъединяване в болничното заведение в Бургас, построяването на Националната детска болница в София и преди два месеца се направи първата копка и стартира градежът на болница „ Свети Георги “ в Пловдив “ , добави той.

„ Към днешна дата разписах заповедта за одобрение на обстоен организационен проект “ , заяви министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

В конференцията вземат участие министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, зам.-министърът на опазването на здравето Катя Ивкова и шефът на Специализираната болница за детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев “ доктор Благомир Здравков.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР