Подписахме 3 меморандума, които бяха в много ключови сектори –

...
Подписахме 3 меморандума, които бяха в много ключови сектори –
Коментари Харесай

Премиерът: Ковачевски обяви готовност да вкара българите в РСМ в Конституцията им

" Подписахме 3 меморандума, които бяха в доста основни браншове – земеделие, дребни и междинни предприятия и Коридор номер 8, тъй като той в действителност изпадна от лисите на европейските планове и в случай че желаеме да го вкараме назад, това ще стане със взаимна работа ", сподели още той.

" Не слагаме позицията на България на по-нисък ред. Говорихме и по тематиките, които са в рамковата позиция и за правата на българите в Северна Македония. За първи път Ковачевски сподели, че той не вижда проблеми с вкарването им от страна на Северна Македония в тяхната Конституция. Не се обвърза с време, само че го разгласи ", уточни още министър председателят.

" Тази нова сила на градивен разговор ще донесе повече резултати от до момента ", добави министър председателят,

„ Радвам се, че даже в Историческата комисия потвърдиха, че ще имат три срещи в идващите месеци. Не считам да променям никакви членове на Историческата комисия. Мисля, че сме свършили добре работата за тези две седмици “, сподели той.

За 4 февруари приготвяме взаимно честване с районен съд Македония за Гоце Делчев по случай 150 години от неговото рождение, добави още министър председателят.

Очаквайте детайлности!

Премиерът приказва за следствията от визитата си в Република Северна Македония и извършеното у нас междуправителствено съвещание. След това 9 министри ще вземат присъединяване в парламентарния надзор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР