Подписаха договора за концесия за строителство на обект Гражданско летище

...
Подписаха договора за концесия за строителство на обект Гражданско летище
Коментари Харесай

Милиони ще потекат към летище София, подписаха концесията

 Подписаха контракта за концесия за строителство на обект " Гражданско летище за публично прилагане София " – обществена държавна благосъстоятелност. Това стана в наличието на премиера Бойко Борисов.

" Днешното сключване е показателно за това, че нашите европейски сътрудници са добре пристигнали в България ", съобщи Борисов.

Процедурата за концесионер бе извоювана от консорциум " Соф Кънект ", с летищен оператор " Мюнхен ", в който вземат участие немски, френски и австрийски компании, напомнят от държавната пресслужба. " С такива европейски сътрудници съм уверен, че България ще върви напред. Надявам се, че летище София ще продължи да работи като едно от най-хубавите в района ", сподели още примиерът.

Инвестициите на концесионера ще бъдат в размер на не по-малко от 608 милиона евро за периода на концесията – 35 години. Те ще бъдат ориентирани към възстановяване и рационализиране на равнището на обслужване на Летище София, обезпечаване на надеждност, досегаемост, поддръжка, сигурност, сигурност, здраве и околна среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР