Подпалиха двата автомобила на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил,

...
Подпалиха двата автомобила на бившия директор на ОДМВР – Кюстендил,
Коментари Харесай

След палеж на два автомобила в Кюстендил: Общински съветници и кмет се обявиха в защита на Г. Джоглев

Подпалиха двата автомобила на някогашния шеф на ОДМВР – Кюстендил, и сегашен общински консултант Георги Джоглев, написа Телеграф бг. Огненият пъкъл се е разразилоколо 4 часа тази сутринта в събота пред къщата на Джоглев в село Лозно. Първо брачната половинка му чува заплашителен гръм, а по-късно фамилията излиза и вижда горящите коли. „ Първоначално гореше на едната кола лявата гума.

Един от съседите към този момент беше подал сигнал на тел 112. Въпреки бързата интервенция на огнеборците колите изгоряха, по знамение не обгърнаха намиращия се склад за дърва, където има и газови бутилки “, сподели Джоглев.

След случая последва реакция от страна на сътрудниците му в Общински съвет, както и от кмета Петър Паунов.

Георги Джоглев /вторият от дясно на ляво на снимката/ не е получавал закани.

 Георги Джоглев /вторият от дясно на ляво на снимката/ не е получавал закани.

„ Събира ни един тежък случай, който е съпроводен от изключителна смелост и надменност.

Затова сме тук, като представители на институциите, с цел да подкрепим фамилията на нашия сътрудник, другар и съгражданин Георги Джоглев, и дружно с всички наши съграждани да се надигнем против беззаконието “, сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той напомни, че Джоглев е бил шеф на ОДМВР – Кюстендил, до 2014 година. Към момента той е втори мандат общински консултант в Общински съвет – Кюстендил.

Старият джип на Джоглев, с който ходел на лов, е тотално погубен.

 Старият джип на Джоглев, с който ходел на лов, е тотално погубен.

Едната от запалените коли е на 25 години, а другата на 10 години, посочи някогашният полицейски началник. „ Като дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи и към този момент общински консултант, който и жител да е опрял до мене с даден проблем съм се опитал да го разреша, да му спомагам.

Но си задавам въпроса по какъв начин ще мотивираме чиновниците на институциите, в случай че след добре свършена работа в интерес на обществото ти влизат в персоналното пространство.

Тук не става въпрос на финансово измерение, колите ми не са скъпи. Отговорът на този въпрос е да не ни е боязън, да застанем против тези зрънца, които към момента са останали на територията на нашата област “, разяснява Георги Джоглев.

Той самият беше безапелационен, че до този миг не получавал закани, няма и догатки за причинителите.

10-годишната кола на някогашния полицейски началник също е опожарена.

 10-годишната кола на някогашния полицейски началник също е опожарена.

„ Когато влязох в Общината през 2007 година една от първите ми срещи беше с тогавашния шеф на Районното ръководство Георги Джеглев.

Изкарахме тежките години на битката с престъпността - черешово ликвидиране, произшествия в огромна част от кварталите, всичко това се реши. Ние забравихме тези думи като престъпност и безвластие, всичко това се дължи на Георги Джоглев “, съобщи още кметът.

В рамките обаче на няколко месеца други двама чиновници на полицията в Кюстендил са станали обект на похищения – запалени са персоналните им коли. Единият е бил заместител – шеф на районно управление (на МВР) – Кюстендил, а другият зам.-директор на ОДМВР – Кюстендил, по времето на Джоглев.

От своя страна ръководителят и зам.-председателят на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов и Чавдар Ненов, показаха безапелационната си поддръжка към Георги Джоглев.

„ Заставаме твърдо зад нашия сътрудник и неговото семейство. Остро и изрично осъждаме това действие, това е един вандалски акт, който е доста нечовечен.

Аз приканвам институциите неотложно и съществено да се отнесат към този случай, с цел да могат да бъдат открити причинителите, и да работят към предварителна защита на такива случаи “, съобщи и ръководителят на Общински съвет – Кюстендил, Иван Андонов.

Кадри: ТВЗапад

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР