Подпалената врата на гаража вчера вечер е собственост на общинския

...
Подпалената врата на гаража вчера вечер е собственост на общинския
Коментари Харесай

Пожарът на гаражната врата в Борован е начин да се сплаши общинския съветник Пламен Петков

Подпалената врата на гаража през вчерашния ден вечер е благосъстоятелност на общинския консултант от Коалиция за България Пламен Петков.

Българска социалистическа партия през днешния ден даде специфична конференция, на която стана ясна повода за случая. Припомням, че Пламен Петков е гражданин на с.Борован и бе определен за общински консултант от “Коалиция за България “ на локалните избори преди броени дни. Около 22 часа на 7 ноември полицията е направила оглед на произшествието и е формирано досъдебно произвеждане. Установено е, че вратата на гаража е залята с течност, удостовери ръководителят на общинската конструкция в селото Петър Станев, който вечерта на палежа е отишъл при своя съпартиец. Пожарът е бил сподавен, с помощта на това, че огънят е видян от 7- годишната щерка на Петков, която повикала чичо си.

„ Предполагаме, че опитът за палеж е изработен във връзка днешното гласоподаване за ръководител на Общински съвет в Борован, съобщи пред медиите Петър Станев.

Според сътрудниците на общинския консултант, е оказан явен напън върху него. Кампанията за локалните избори, която те окачествиха като „ мръсна “ с този палеж е продължение на нечистите покупко-продажби на опозицията. „ Ние няма да допуснем Борован да бъде новото Галиче “, разяснява ръководителят на обединението Иво Лилов.

„ Надявам се Пламен Петков да събере кураж и да изрази волята си в днешното гласоподаване в Борован. Но сами разбирате, че когато е застрашено фамилията ти, това е мъчно решение.Надяваме се, че министър председателят Бойко Борисов, който съобщи, че ще одобри всеки за диалог, няма да насърчи сходно държание в Борован и ще прояви държавническо решение “, разяснява Лилов.

Според Анастас Попдимитров, депутат от Враца, ще се търси диалог с шефа на Министерство на вътрешните работи, за ограниченията, които те са подхванали против субектите, които са причинителите на пожара. От Българска социалистическа партия ще упорстват за доста бързи дейности. “Като независимост на гражданските права сме някъде на едно от последните места в света “, разяснява Попдимитров.

Докато полицията и прокуратурата вземат решение по проблема, на застрашения консултант в Борован Пламен Петков и неговото семейство, ще бъде обезпечена полицейска защита. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР