Подозрителни вещи са иззети от служители на русенската полиция и

...
Подозрителни вещи са иззети от служители на русенската полиция и
Коментари Харесай

Иззети са подозрителни вещи от мястото на взрива във Ветово

Подозрителни движимости са конфискувани от чиновници на русенската полиция и специалисти от СОБТ - Министерство на вътрешните работи при огледа на мястото, където избухна гърмежът във Ветово, оповестиха от прокуратурата.

Вещите са били сложени в дървени сандъци. Назначена е експертиза - тя би трябвало да откри тяхното естество. Вещите са предадени на профилирани служби за предпазване.

В парцела не са открити други подозрителни движимости, които да основават заплаха за живеещите в същата и в прилежащите здания. Уврежданията по притежателя на парцела следва да се открият от здравната експертиза.

Окръжна прокуратура – Русе проверява случая. Вчера, на 13 януари 2020 година, към 10 часа в районно управление (на МВР) – Ветово е постъпил сигнал за гърмеж в двор на къща в град Ветово. Веднага към мястото на случая са изпратени екипи на полицията, пожарната и незабавна помощ.

Линейката е откарала 51-годишния притежател на парцела – М. М. в болница в Русе за оказване на здравна помощ.

Служителите на Министерство на вътрешните работи са подхванали дейности за обезопасяване на местопроизшествието в нужния периметър, както и за изтегляне на хора от прилежащи парцели и здания. Други потърпевши при случая не са открити.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Работата по изясняване на аргументите и събитията, довели до пораждане на случая, продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР