Подозрителни колетни пратки, включително съдържащи взривоопасни вещества, са били изпратени

...
Подозрителни колетни пратки, включително съдържащи взривоопасни вещества, са били изпратени
Коментари Харесай

Пакети с взрив получиха няколко американски бази и ФБР

Подозрителни колетни колета, в това число съдържащи взривоопасни субстанции, са били изпратени във военни обекти, ситуирани в покрайнините на американската столица Вашингтон. Това заяви CNN, базирайки се на информация на полицията, съобщи БГНЕС.
Пакетите са предадени на ФБР за проучване. Една от тях е получена в 08:30 часа локално време през вчерашния ден и е наложила евакуация на курсантите от Университета за национална защита в базата Форт Макнейр във Вашингтон. По-късно, след оглед и рентгенов разбор, станало ясно, че пакетът съдържа GPS и самоделен детонатор, както и запалим прахуляк. Пакетът е изпратен за разбор.
Подобни произшествия без потърпевши е имало на територията на лаборатория на ФБР в Куонтико, Вирджиния и в базата Форт Белвар.
Междувременно Съединени американски щати оправдаха затварянето на съветското консулство в Сиатъл с близостта му до най-голямата подводна военна база в Съединени американски щати. Тя приютява 8 от 14-те американски нуклеарни подводници.
Военноморски сили базата Kitsap-Bangor се намира на към 50 километра от центъра на Сиатъл, където се намира съветското консулство. Тя е една от двете бази за многоцелеви атомни подводници (SNLE). Базата си намира в Кингс Бей, на атлантическото крайбрежие. Всяка от тези подводници е екипирана с 20 балистични ракети SLBM Trident II с нуклеарни бойни глави. Освен това в тази база има огромен боеприпас от нуклеарни ракети Trident II с 11 000 километра обхват и нуклеарни ракети Tomahawk с обхват от 2 500 километра, написа на уеб страницата си компанията за отбранителна техника Lockheed Martin, която ги създава.
Според специалистът Ханс Кристенсен, шеф на Nuclear Information Project, там се съхраняват 1 200 нуклеарни бойни глави или една трета от нуклеарните ресурси на Съединени американски щати.
Решенията, взети от Съединени американски щати, " ще понижат опцията на Русия да шпионира американците и да организира секретни интервенции, които заплашват сигурността на Съединени американски щати ", се споделя в официално съобщение на Белия дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР