Подозирайки недоволството на Москва от решението на двете приятелски сили

...
Подозирайки недоволството на Москва от решението на двете приятелски сили
Коментари Харесай

40 държави в Саудитска Арабия обсъждат възможностите за мир в Украйна

Подозирайки недоволството на Москва от решението на двете „ другарски ” сили да се включат в мирна конференция без съветско присъединяване и благословия, китайският официоз South China Morning Post се видя заставен да изяснява, че срещата в Саудитска Арабия не е „ антируско ” мероприятие, а страната хазаин увери, че ще осведоми Русия за хода на диалозите.

Двудневната среща е част от украинска дипломатическа самодейност да ангажира с въпроса страните от " световния юг ", оповестява Reuters. Не е ясно дали срещата ще приключи със взаимно изказване, само че осведомени източници допускат, че ще има съглашение по основни въпроси, написа френският Le Monde. Позовавайки се на европейски източници, изданието показва, че Китай взе участие интензивно в диалозите и е „ позитивно ” надъхан.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази вяра, че международните водачи ще поддържат „ киевската формула за мир “, която включва евакуиране на съветските войски и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Ръководителят на кабинета на украинския президент Андрий Ермак сподели...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР