Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско школо.

...
Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско школо.
Коментари Харесай

Подозират във финансова измама директор и счетоводителка на асеновградско училище

Подозират във финансова машинация шеф и счетоводителка на асеновградско школо. И двама към този момент не са на позициите си, защото са подали оставките си непринудено. Проверките и анализите в ОУ „ Панайот Волов “, намиращо се в квартал „ Долни Воден “, са осъществени от отдел „ Вътрешен одит “ на община Асеновград за времето от 01.08.18 година до 10.09.18 година Предмет на инспекцията са били разходваните средства и регистрираните разноски с нормативните документи, както и вътрешните правила, по които работят.
Ръководител на учебното заведение тогава бе Ерол Юсеинбаш. Одитираният интервал е в границите на година и половина – от 01.01.17 година до 30.06.2018 година „ Одиторите са открили, че не са заведени в счетоводните регистри и не са съхранени месечните извлеченията на сметките, както и оборотните ведомости. Поради това, не могат бъдат изразени мнения за регистрираните разноски по параграфи, според доклада на касовото осъществяване на съответните сметки. “, сподели пред медии заместник-кметът по филантропичните действия на община Асеновград – инженер Мария Вълканова.
Непосредствено, преди да подаде оставката си, шефът на ОУ „ Панайот Волов “ е показал проект за деяние за осъществяване на направените рекомендации от отдел „ Вътрешен одит “. Ерол Юсеинбаш е подал заявление за освобождение по взаимно единодушие, което е признато, и трудовият му контракт е преустановен, считано от 08.10.18 година
От същата дата, като изпълняващ длъжността шеф, до осъществяване на конкурс, е назначена заместник-директорът по образователната активност в учебното заведение Донка Георгиева. Тайна остава какви са рекомендациите, отправени от отдел „ Вътрешен одит “, какви са откритите съответни нарушавания и какви ще са следствията за Юсеинбаш и към този момент някогашната счетоводителка, при положение, че подозренията се оправдаят. От РУО-Пловдив обявиха, че мнение по тематиката могат да изразят от община Асеновград, само че от локалната администрация дадоха отговор, че информацията е конфиденциална.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР