Подобряването на вашите взаимоотношения, намирането на по-добра работа, изкачването по

...
Подобряването на вашите взаимоотношения, намирането на по-добра работа, изкачването по
Коментари Харесай

Известен руски психотерапевт: 22 правила, които са в състояние да променят живота ви за по-добро

Подобряването на вашите взаимоотношения, намирането на по-добра работа, изкачването по обществената стълба, приемането на благополучие и задоволство от живота е нещо, което без подозрение изисква усилена работа и доста самообладание. И въпреки всичко това е, което всички жадуваме и желаеме да реализираме. Един от водещите международни психиатри разкрива 22 правила, които ще ни оказват помощ да го създадем.
Д-р Михаил Литвак е съветски психолог, психотерапевт и създател на над 30 книги по практическа и известна логика на психиката. Той изброява 22 правила, които ще ви оказват помощ да съумеете в живота и да подобрите връзките си:

1. Не преследвайте щастието, тъй като няма да го намерите в други хора и материални неща – то е във Върховен административен съд. Научете се да развивате своите качества и да оценявате своите достижения, тъй като това е единственият път към щастието.
2. Ако сте удовлетворени от себе си и знаете, че сте положителни, умни и почтени, няма да е належащо другите хора да мислят или да споделят същите неща за вас.
3. Ако пожелаете нещо в действителност неприятно, не чакайте и не искайте позволение от някого дали да го извършите. Уверете се, че вие сте този, който управлява това.

4. Зрелият човек има познания и знае по какъв начин да ги приложи. Незрелият човек постоянно има знания, само че не знае по какъв начин да ги употребява рационално и дейно, с цел да реализира мечтаното и да усъвършенства себе си. Ето за какво, незрелите хора подлагат на критика другите, а зрелите – не.
5. Първо се уверете, че планирате дейностите си и добре организирате живота си, а вследствие на това ще последва благополучие.
6. Никой не изхвърля различен човек от живота им. Има единствено хора, които се движат по-бързо от другите, а тези, които са изостанали, се смятат за отхвърлени.
7. Невъзможно е да се угоди на всеки един човек. Опитът да го извършите единствено ще ви накара да се почувствате неловко и прочувствено изтощени.

8. Ако някой ви е направил услуга, оказал помощ ви е и се пробва да ви накара да се почувствате отговорен или признателен за това, уверете се, че сте изплатили неговите услуги и го напуснете.

9. Някой, който не има лични положителни качества и достижения, неизбежно ще стартира да подлага на критика и да приказва неприятни неща за другите.

10. Депресията, без подозрение, е ужасна, нездравословна и упорита. И въпреки всичко, тя ви дава опция да погледнете в дълбините на душата си, да мислите за себе си и да осъзнаете нещата, които ви тласкат напред или ви връщат обратно.

11. Говорете с приятелите си и с всички хора, на които държите за хубави и занимателни неща. От друга страна, диалогът с враговете ви е потребен. Той ви прави да бъдете по-наясно с минусите и неприятните си привички. И ви оказва помощ да научите неща за себе си.

12. Ако ви харесва да мечтаете, тогава се уверете, че се стремите единствено към цели и фантазии, които могат да бъдат реализирани. Поддържайте фантазиите си същински, тъй като в противоположен случай ще загубите фокуса си и ще се разочаровате, в случай че не съумеете да постигнете нереалистична цел.

13. Да прекарвате времето си в четене на добра книга е постоянно по-добро и по-полезно за вас, в сравнение с да говорите с слабоумен човек.

14. Не се вкопчвайте в живота на други хора. Вместо това се отдайте на нещо, от което ще имате изгода, като да вземем за пример науката и философията.

15. Ако желаете да разберете кой е най-големият ви зложелател, просто погледнете в огледалото. След като се изправите против него, всички останали врагове също ще бъдат победени.

16. Винаги ще има хора, които ще ви подлагат на критика и наскърбяват. И въпреки всичко не би трябвало да обръщате внимание на това. Не забравяйте, че в деня, в който най-сетне постигнете задачите си, всички рецензии и обиди няма да значат нищо за вас. Те просто ще изчезнат.

17. Има единствено една причина, заради която би трябвало да се откажете от работата си или да прекратите връзката си – неспособността да растете персонално и професионално.

18. Не се опасявайте да говорите с хора, изключително когато се срещате с някого за първи път. Те в действителност могат да са доброжелателни към вас.

19. Ако изпитате самотност след прочувствен срив, не приемайте това като нещо негативно. Това значи, че израствате прочувствено и духовно. Освен това, това покачва вашата продуктивност.

20. Няма такова нещо като женска или мъжка логичност. Има я единствено способността да бъдеш умен и да мислиш вярно.

21. Твоето благополучие нараства, когато го споделяш с други хора и ги правиш щастливи. Споделете насладата си и с враговете си и им дайте да схванат, че се чувствате по-добре от тях.

22. Последно, само че не на последно място, научете се да живеете за себе си, като не чувствате потребност непрекъснато да се потвърждавате пред другите. В противоположен случай ще прекарате живота си за други хора.

Инфо: 168 часа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР