Подобряването на търговско-икономическите отношения между България и Сърбия обсъдиха министърът

...
Подобряването на търговско-икономическите отношения между България и Сърбия обсъдиха министърът
Коментари Харесай

С 40% ръст на износа към Сърбия се хвали Караниколов

Подобряването на търговско-икономическите връзки сред България и Сърбия разискаха министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът, отговарящ за нововъведенията и софтуерното развиване на Сърбия, Ненад Попович.

Двамата се договориха за задълбочаване на съдействието в областта на нововъведенията, на осведомителните и информационни технологии и софтуерните паркове.

По време на срещата Караниколов акцентира, че Сърбия е един от водещите търговски сътрудници на страната ни. Той уточни, че за първото тримесечие на 2019 година стокообменът сред двете страни възлиза на 286 млн. евро, което е с 10.4% повече по отношение на същия интервал на 2018 година

По думи на Караниколов износът на България към Сърбия единствено за първото тримесечие на актуалната година е повишен с 39.6%. и доближава 152.4 млн. евро. Това съгласно министъра доказвало положителните ни търговски взаимоотношения.

Караниколов и министър Попович се договориха идващото съвещание на Смесената българо-сръбска междуправителствена комисия за икономическо съдействие да се организира през ноември в София.

От своя страна министър Попович уточни, че България е отличен сътрудник и сръбската страна желае да усъвършенства съдействието, най-много в областта на новите технологии и нововъведенията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР