Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането

...
Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането
Коментари Харесай

Обновяват над 460 км републикански пътища от втори и трети клас

Подобряването на положението на пътната мрежа посредством построяването и поддържането на съвременна и безвредна инфраструктура е приоритет на държавното управление. Това е една от ограниченията, които се подхващат от Министерството на районното развиване и благоустройство (МРРБ) за понижаване на броя на починали при пътно-транспортни катастрофи.
 


Работи се по довеждане докрай на автомагистралите " Хемус " и " Струма " , беше подписан договорът за рационализация на пътя сред Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и Драгоман , в ход са процедури за сектори от пътя сред Видин и Ботевград . Рехабилитират се основни пътища сред огромните градове на страната, само че не са забравени и по-малките, подчертават от ведомството.

Към момента са подписани контракти по Оперативна програма " Региони в напредък 2014-2020 " за рехабилитация на 224 км второкласни пътища и 239 км третокласни пътища, е уведомил зам.-регионалният министър Валентин Йовев . Освен това с над 200 млн. лв. от държавния бюджет се работи по подобряването на още 36 пътни обекта . Предстои да бъдат оповестени открити процедури на стойност над 10 млн. лв. по Програма " ИНТЕРРЕГ V-A Румъния - България 2014-2020 ".
 

Предвиждаме и интелигентни транспортни системи за ръководство на трафика , които ще дават информация за пътната конюнктура в действително време за пътуващите, е допълнил още Йовев. Той е подчертал, че би трябвало да се работи и за смяна на мисленето на водачите на пътя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР