Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането

...
Подобряването на състоянието на пътната мрежа чрез изграждането и поддържането
Коментари Харесай

МРРБ: Над 460 км републикански пътища от II и III клас ще бъдат обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“

Подобряването на положението на пътната мрежа посредством построяването и поддържането на съвременна и безвредна инфраструктура е приоритет на държавното управление. Това е една от ограниченията, които се подхващат от Министерство на регионалното развитие за понижаване на броя на починали при пътнотранспортни катастрофи. Това съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството инж. Валентин Йовев, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството.

Той взе участие в церемонията по връчване на награди на специалисти и експерти, съдействали за възстановяване сигурността на пътната инфраструктура в страната. Тя се провежда за девети път от Сдружение „ Българска браншова асоциация пътна сигурност “. Основен акцент на събитието е намаляването на случаите на пътя и апел да се работи в по-добра посока за понижаване на броя на починали при пътнотранспортни катастрофи.

„ Работи се по завършването на автомагистралите „ Хемус “ и „ Струма “, беше подписан договорът за рационализация на пътя сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Драгоман, в ход са процедури за сектори от пътя сред Видин и Ботевград. Рехабилитират се основни пътища сред огромните градове на страната, само че не са забравени и по-малките “, уточни заместник-министърът. Той осведоми, че все още са подписани контракти по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “ за рехабилитация на 224 км второкласни пътища и 239 км третокласни пътища.

Освен това с над 200 млн. лева от държавния бюджет се работи по подобряването на още 36 пътни обекта. Предстои да бъдат оповестени открити процедури на стойност над 10 млн. лева по Програма „ ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014-2020 “.

„ Предвиждаме и интелигентни транспортни системи за ръководство на трафика, които ще дават информация за пътната конюнктура в действително време за пътуващите “, сподели още инж. Йовев.
Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството обърна внимание и на държанието на водачите на пътя и акцентира, че би трябвало да се работи и за смяна на мисленето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР