Подобряването на градския транспорт ще намали проблема с недостига на

...
Подобряването на градския транспорт ще намали проблема с недостига на
Коментари Харесай

Григорова: Разширяването на сините и зелените зони трябва да спре

Подобряването на градския превоз ще понижи казуса с дефицита на паркоместа в столицата. Това съобщи пред БГНЕС Ваня Григорова, претендент за кмет на София, издигната от Българска социалистическа партия и „ Обединена Левица “.

„ Има огромен проблем в Студентски град, постоянно рейсовете не могат да спрат на спирките. Имаме и доста огромен проблем с необособените трасета при трамваите, там колите се качват върху релсите и пречат на трамваите да минават умерено, това води до закъсняване на курса, занижени приходи и глобяване на водачите. Трябва отделяне на трасетата и за-силен надзор във взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи за глоба на водачите при погрешно парки-ране “, съобщи Ваня Григорова.

„ Трябва да се трансформират маршрутите на градския превоз, интензитета на придвижване на колите. Всички сме чували, че градският превоз в столицата е добре развъртян, само че то е по този начин, тъй като метрото е развито, а не останалите типове превоз. Имаме трасета, в които автобу-си и трамваи минават мъчно, не е обезпечена лентата, в която да се движат те. Това е огро-мен проблем, имаме важен проблем с дефицита на аварийни елементи и преносим състав, имаме голям проблем с неналичието на водачи и фрагменти за осъществяване на поправки “, акцентира тя.

Според нея точно подобряването на градския превоз е в основата на решаването на проблемите с паркирането и замърсяването на въздуха.

„ С поощряване на градския превоз ще се редуцира и казуса с дефицита на паркоместа в столицата. Разширяването на сините и зелените зони би трябвало да спре. Натискът върху центъра не понижа, а се натоварват прилежащите квартали, където хората търсят места, с цел да паркират “, изясни Ваня Григорова.

Кандидатът за кмет на София, повдигнат от Българска социалистическа партия и „ Обединена Левица “ акцентира, че на оп-ределени места в столицата би трябвало да има спомагателни линии на градския превоз, само че по- скоро би трябвало да има поправяне на актуалните, тъй че те да са комфортни за прехвърляне.

„ Витоша е един от проблемите, с които би трябвало да се захванем. Тя е труднодостъпна, тъй като имаме прекомерно малко рейсове, които да довеждат софиянци до полите на София, докъдето те да могат да продължат да се разхождат. Събота и неделя са тежко натоварени, а ние нямаме рейсове и водачи за тях “, разяснява Григорова.

Относно пренареждането на жълтите павета, претендентът за кмет счита, че те наподобяват доб-ре. „ Огромният проблем с ремонт на ремонта обаче е различен. Едни и същи компании, които вършат некачествени поправки не престават да работят за Столична община. Затова ние желаеме да има лист на компании, които ще бъдат съпроводени с отчет за качеството на тяхната работа, с цел да знаем към кого да се обръщаме и при кого да не се обръщаме при потребността от ремонт идващия път “, разясни Ваня Григорова, след което добави, че най-хубавият вари-ант е да имаме общинско сдружение, което да може да прави по-дребните поправки в Со-фия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР