Подобряването жизнения статус на пловдивчани е наша мисия. Това заяви

...
Подобряването жизнения статус на пловдивчани е наша мисия. Това заяви
Коментари Харесай

Николай Радев: Ще отворим и втори общински дом за възрастни в Пловдив

Подобряването виталния статус на пловдивчани е наша задача. Това съобщи претендентът за кмет на Пловдив от „ Българска социалистическа партия за България “ Николай Радев на среща в Дома за възрастни хора „ Св. Василий Велики “.

„ Преди два мандата кметът Иван Тотев съобщи, че обществените грижи не са предпочитани за него. Аз се наемам да подкрепям дома”, безапелационен бе Радев.

Живеещите в единствения в Пловдив общински дом за възрастни хора го приветстваха са думите: „ Изключително сме удовлетворени, че най-сетне един потвърдил се хуманист е претендент за кмет. Разчитаме на Вас! “.

Ремонтът на постройката и незадоволителното и остаряло съоръжение, както и недостигащият медицински личен състав бяха изтъкнати като първостепенни несгоди за живеещите в дома. „ Св. Василий Велики “ е вторият по величина в България дом за остарели хора, с потенциал от 200 човека; като 15% от тях са лежащо заболели, настанени в медицинския отдел.

„ В Пловдив имаме огромна, подготвена постройка, която може да превърнем в ново обществено заведение за възрастните пловдивчани, това е бившето военно отделение на Асеновградско шосе “, съобщи претендентът на социалистите, когато разбра, че за настаняване в дома на Коматевско шосе се чака дълго.

„ Повишаването на заплатите на чиновниците в обществени институции, като нашата, ще притегли нужните фрагменти и ще ги задържи” – показа директорката на дома Нина Христова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР